Кременчук попрощався із «Бонею» сержантом батальйону «Айдар» Юрієм Опришком

10.05.2021, 18:06 Переглядів: 4 666

 

Загиблого військового Юрія Опришка відспівали у Свято-Миколаївському соборі, а поховали у селі Ялинці

Сьогодні, 10 травня, у Кременчуці відбулася церемонія прощання з Юрієм Леонідовичем Опришком (позивний Боня). Він народився  12.11.1978 року у селі Ялинці Кременчуцького. Опришко служив молодшим сержантом, головним сержантом штурмової роти 24-го окремого штурмового батальйону «Айдар» 53 окремої механізованої бригади.  Контракт зі Збройними силами спочатку підписав у 2015, а демобілізувався узимку 2016. На службу повернувся у 2019 році. Тоді попросився у штурмовий батальйон «Айдар». Мав позивний «Боня».


- Одразу ми потрапили на навчання. Туди приїхав командир набирати людей в «Айдар». Стояло три тисячі чоловік. Він говорить: «Ми стоїмо на передовій і воюємо. У нас гине дуже багато людей. Хто дійсно хоче не зарплатню отримувати, а батьківщину захищати?». Нас вийшло 30 людей, Юра один із нас. Він пішов за ідею, а не через гроші. Він був дуже відданий. Про таких кажуть – йдуть найкращі. Загинув в останній день. Якби ще один день дослужив, вийшов би на полігон – і все, додому на дембель, - розповів Суспільному побратим загиблого Олександр Павперов.


  
 

Загиблого військового Юрія Опришка відспівали у Свято-Миколаївському соборі, а поховали у селі Ялинці. Попрощатися з Юрійєм прийшла понад сотня містян: рідні, знайомі, бойові побратими та місцеві жителі.



 

 

Нагадаємо, 9 квітня в районі села Старогнатівка Бойківського району Донецької області Юрій Опришко зазнав важкого кульового поранення у голову. Спочатку його лікували в Маріуполі,  згодом перевезли у львівський військовий госпіталь. Поруч із ним у лікарні весь час була дружина Леся. Чоловік помер зранку 7 травня у військово-медичному клінічному центрі Західного регіону у Львові.
 
У Юрія Опришка залишилися мати, дружина та двоє дітей – 4-річна донька та 20-річний син.


Автор: Альона Душенко Джерело фото: Суспільне новини, Армія інфо
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх