Кременчужан попереджають про ухилення від призову на строкову військову службу

22.03.2021, 10:01 Переглядів: 2 937 Коментарів: 7

Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в ООС не залучаються

Більшість призовників та їхніх батьків вважають повістку без підпису недійсною, а явку по ній — необов’язковою. Юристи, які хочуть сподобатися клієнту, підтримують таку думку і говорять, що «якщо ухилятися від призову в армію до 27 років — нічого не буде».Однак, на жаль, подібні точки зору не враховують сучасну практику, яка міститься в Єдиному державному реєстрі судових рішень. Про це повідомляє пресслужба Кременчуцького ОМТЦК та СП.
При уважному вивченні ЄДРСР можна знайти десятки обвинувальних вироків за статтею 335 Кримінального кодексу щодо призовників, які ухилялися від строкової військової служби, але не розписувалися в повістці. Більш того, мало хто знає, що профільний Закон «Про військовий обов’язок і військову службу» взагалі не містить термін «повістка», а замість нього використовується більш широке поняття «виклик».


Дійсно, з аналізу судового реєстру можна зробити висновок, що в процесі притягнення до кримінальної відповідальності ухильника від армії правоохоронні органи (поліція, прокуратура) і суди можуть аргументувати звинувачення в ухиленні, крім іншого, і обов’язком усіх громадян призовного віку самостійно прийти у військкомат без повістки в 10-денний термін з моменту початку призовної кампанії.


Згідно з українським законодавством, призовники, які отримали повістку з військкомату зобов’язані прибути до призовної дільниці в термін, вказаний у повістці. При цьому в Законі зазначено, що неотримання повістки з будь-яких причин не є підставою для ігнорування призову. Отже, як тільки в країні оголошено про початок нового призову в армію, громадянам призовного віку дається 10 днів на добровільну явку у військовий комісаріат.


Поважними причинами неявки до військкомату можуть вважатися тільки форс-мажорні ситуації:
  • стихійне лихо,
  • важка хвороба призовника,
  • смерть близького родича (батьків, дружини, дитини, рідних брата, сестри, дідуся, бабусі) або близького родича дружини.

Будь-які інші причини не є достатньо вагомими і можуть бути прирівняні до ухилення від армії.


Кременчуцький об'єднаний міський територіальний центр комплектування та соціальної підтримки нагадує: Захист Батьківщини – це Конституційний обов’язок! стаття 65 Конституції України.


Призвані військовослужбовці строкової військової служби до участі в ООС не залучаються!!!
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 7

0
22 березня 2021 10:38

не куй там делать в армии.....

 


34 7
1 180
22 березня 2021 10:57

В армии должны служить профессионалы по контракту, а не кто попало по принуждению. В голове большинства населения мозг разжижжен совком. Если бы в голове что-то было, вместе с Прибалтикой давно уже могли бы быть в НАТО. Наши воины достойны наивысшего уровня технического оснащения, достойного уровня жизни и достойной оплаты. 


27 13
67
22 березня 2021 11:17

Нынешнего гаранта за уклонение привлекать будут? Или закон не один для всех?


26 4
1 088
22 березня 2021 11:45

В армии должны служить профессионалы по контракту, а не кто попало по принуждению. В голове большинства населения мозг разжижжен совком.


Угу, соглашусь.
Ибо истину глаголите.


5 7
249
22 березня 2021 12:00

Кто будет отвечать за невыполнение других статей конституции?

Когда гарант будет отвечать за соответсвующую подготовку защитников отечества? Когда будет невозможным использование призывников как безправных рабов?

Защищать в обычных условиях должны контрактники. Но обычные граждане долджны иметь навыки, чтоб если что, то быть способными. Но можно же решить этот вопрос просто: прошел подготовку - тебе налог такой то, не принес правку, что подгтовлен защищать родину, вот тебе +5%.


15 2
540
1
22 березня 2021 12:30

Цитата: evil

В армии должны служить профессионалы по контракту, а не кто попало по принуждению. В голове большинства населения мозг разжижжен совком. Если бы в голове что-то было, вместе с Прибалтикой давно уже могли бы быть в НАТО. Наши воины достойны наивысшего уровня технического оснащения, достойного уровня жизни и достойной оплаты. 

В Крыму в 2014 году какой % процент срочников служил? И сколько % профессионалов-контрактников прибыло в материковую Украину для дальнейшего прохождения службы? Согласен, кто попало по принуждению служить не должен, по любому должен быть отбор в войска по физическим и морально-этическим данным, по интиллектуальным способностям. На счет принуждения: есть конституция и законные основания для освобождения от службы в ВСУ. Если таких оснований нет и желания служить нет - есть альтернативная служба. За профессионалами-контрактниками и срочниками дерьмо убирать кто-то должен.


4 37
0
22 березня 2021 13:04

Цитата: s2e7r8g
На счет принуждения: есть конституция и законные основания для освобождения от службы в ВСУ.

 

А ещё у нас медицина бесплатная там записана, достойный уровень жизни.

 

Сейчас медиков не хватает... давайте призовём принудительно? И пусть они Вас потом лечат. Ну реально бред ведь. Почему кто-то считает что людей можно чему-то заставить. Совок мозга


21 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх