Турецькій компанії «Догуш» дали землю під містечко будівельників нового мосту

12.03.2021, 14:04 Переглядів: 5 564 Коментарів: 1

 

Дві ділянки виділили на вул. Ярмарковій у тимчасове користування

На сесії Кременчуцької міської ради 11 березня депутати ухвалили рішення виділити дві земельні ділянки фірмі, яка будувати міст у Кременчуці. Нагадаємо і тендер на будівництво мосту виграла турецька компанія «Догуш Іншаат Ве Тіджарет Анонім Шіркеті». Наразі їй виділили ділянки у тимчасове користування для розміщення містечка будівельників. Так сказано у рішенні Кременчуцької міської ради, яке ухвалили додатковим. Земля виділена до кінця 2024 року у сервітутне платне користування. Як зазначив під час сесії міський голова Віталій Малецький, забудовник платитиме у бюджет за користування ділянками близько мільйона гривень щорічно (за документами – 3% від нормативно-грошової оцінки землі). Крім цього, мер зазначив, що компанія «Догуш» зареєструвала представництво у Кременчуці і платитиме податки у місті, що поповнить місцевий бюджет.


Ділянки виділили на вулиці Ярмарковій, у районі авторинку. Одна з них площею 13662 кв.м (кадастровий номер 5310436500:10:001:0131) свого часу була виділена підприємцю Ігорю Левченку під торгові ряди для продажу непродовольчих товарів на території стоянки автомобілів. Термін оренди закінчився в 2011 році, ділянка за призначенням не використовувалася. Підприємець повернув її у запас земель міста (рішення ухвалили на цій же сесії), що й дало можливість віддати землю під майданчик для робочих та техніки.


Друга земельна ділянка (кадастровий № 5310436500:10:001:0150) площею 3395 кв. м теж знаходиться поряд, на вулиці Ярмарковій – фактично у парковій зоні, але це територія, вільна від зелених насаджень, огороджена парканом (Ми наклали дані Публічної кадастрової карти на гугл-мапу).


Водночас Службі автомобільних доріг у Полтавській області, яка виступає замовником будівництва нового мосту, сесія надала дозвіл на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок комунальної власності в постійне користування – для розміщення та експлуатації нового мосту. Для цього доведеться змінити призначення землі, яку відведуть безпосередньо для будівництва, і вилучати ділянки для суспільних потреб, які нині забудовані, але потрапляють у зону нового мосту.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

0
12 березня 2021 15:29

А зачем было надо рядом, возле газовой заправки, тракторами землю утюжить? Без выделения земли.

 Чтобы первым прокукарекал Юра.


26 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх