Стадіон «Кремінь-Арена» відсвяткував 10-річний ювілей

19.01.2021, 13:32 Переглядів: 3 402 Коментарів: 2

 

Стадіон пройшов кілька оновлень та став улюбленим місцем кременчужан

10-річний ювілей відсвяткував стадіон «Кремінь-Арена». 19 листопада 2010 року стадіон відкрив свої двері товариським матчем між ветеранами «Кременя» та київського «Динамо». Президент «Кременя» Олег Бабаєв виходив на поле з командою вже у статусі міського голови Кременчука.



 


Заклали будівництво у 2007 році й за короткий термін вдалося збудувати стадіон зі штучним покриття. Спочатку планували відкриття у 2009 році, згодом перенесли до Дня міста (29 вересня), проте відкрили лише 19 листопада. Вартість робіт обійшлася у 12 млн грн (кошти з міського й обласного бюджетів, а також фінанси спонсорів).



?
Однією з перепон затримання реконструкції став високовольтний кабель, який проходив на території будівництва нового стадіону. За короткий термін президенту «Кременя» Олегу Бабаєву вдалося знайти понад мільйон гривень, щоб в обхід стадіону вивести кабель для мешканців нагірної частини. Цікаво, що старий кабель залишився під стадіоном й знаходиться приблизно по центру поля.
?
Поступово на трибунах з’являлися сині, а потім й білі сидіння…


 


Ще одним цікавим фактом при будівництві стадіону стала vip-трибуна. Директор «Кременя» Андрій Недяк розповів, що планували зробили повністю адміністративну частину з цегли. Уявіть картину, що замість невеликого виступу знаходилася суцільна цегляна прибудова. Вболівальники, які б сиділи по середині трибун або ближче до адміністративної будівлі – не бачили частину поля. Тоді на будівництво терміново викликали Олега Мейдановича й довелося відмовитися від цієї ідеї. Й частину будівлі знесли.


 
?
Вдруге VIP-трибуна зазнала змін через два роки… Пам’ятаєте, коли на трибуну був вхід біля поля з двох сторін? Там ставили додатково правоохоронців. Проте без казусів не обходилося. Бувало в самий розпал матчу, якийсь неуважний вболівальник «забрідав» на vip-трибуну де сиділо керівництво клубу та міста.


 
?
Через два роки після відкриття стадіону довелося зрізати сходи. Й тоді з’явився банер із зображенням юних футболістів «Кременя» та легендарного Зідана.
?
У 2019 року на стадіоні відбулася ще одна реконструкція – зміна покриття. Кошти на його заміну були виділені з обласного бюджету. А саме поле в рулонах доставили з Туреччини на кораблі через Чорне море. На час реконструкції «Кремінь» грав свої матчі в Полтаві, проте саме повернення команди стало феєричним – розгром «Агробізнеса» та «Черкащини».


 
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

593
19 січня 2021 15:16

Для такого не маленького города позор не иметь качественного стадиона.

Данное поле не сильно то и стадион, так скорее от безисходности.


9 0
604
20 січня 2021 08:06

Заради справедливості додам ще один цікавий факт.Цей садіон повинен був стати власністю покійного мера.Документи на приватизацію лежали в столі,але...


0 3

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх