«Вогняні дракони» з’явилися у Кременчуці

18.01.2021, 16:32 Переглядів: 7 142

 

Рішення затверджене геральдикою Збройних Сил України

107 Кременчуцька реактивна артилерійська бригада отримала шеврони з «вогняними драконами». Відповідне рішення прийняв Генеральний штаб Збройних Сил України ще у серпні минулого року, про це «Телеграфу» повідомив заступник командира з морального та психологічного забезпечення, підполковник Роман Глущенко.

?

- У серпні головнокомандувачем Збройних Сил України був затверджений шеврон. Він затверджений геральдикою ЗСУ, - зазначив Роман Глущенко.


 

Зауважимо, що вогняний дракон не лише асоціюється з вогнем та «богами війни» (саме так називають ракетників). Голова дракона уособлює потужність ракет, що летять. Наприклад, дракони також розміщені на емблемі частин 26-ї артилерійської дивізії та нарукавній емблемі 337-ї реактивної артилерійської бригади, згодом переформованої у 15-й реактивний артилерійський полк.


Дракони і драконові мотиви часті в сучасній культурі, але, на відміну від давніх міфів і легенд, їх образ десакралізовано. У XX—XXI столітті виникає розуміння дракона як могутньої сили, яка захищає порядок і добро.

?

Як раніше писав «ТелеграфЪ», до Дня ракетних військ і артилерії України військовим в/ч А-1546 вручили червоні «полум'яні» берети, символ ракетних військ і артилерії.



Автор: Альона Душенко Фото: Координаційний центр об’єднань ветеранів АТО
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх