«Питання навіть стояло, щоб знятися з чемпіонату»: президент «Кременя» Сергій Ковнір

13.12.2020, 15:24 Переглядів: 4 199

  

Який зараз фінансовий стан команди, з чим пов’язане звільнення головного тренера та хто ще покинув кременчуцьку команду

Президент футбольного клубу «Кремінь» Сергій Ковнір розповів про фінансовий стан команди, хто покинув «Кремінь» та з чим пов’язане рішення про дострокове припинення співпраці з головним тренером Олександром Головком.



В кінці сезону головний тренер Олександр Головко подав списки гравців, яких надалі не бачить в команді. Список співпав з думкою президента ФК «Кремінь» Сергієм Ковніром та директором Андрієм Недяком. Під час розривання контрактів з’ясувалося, що були підписані не вигідні для клубу контракти з рядом гравців. Сума компенсації для цих гравців велика, але оскільки гравці не показали необхідний результат, клуб все одно вирішив з ними розірвати контракт. У результаті розтавання з цими гравцями у бюджеті клубу з’явилася велика фінансова діра.


- Зустрічався з Олександром Борисовичем й розглядали плани на наступний рік виходячи з того бюджету, який залишався. Був виділений бюджет на сезон у повному обсязі й сума бюджету не змінилася, але через те, що частина гравців перехворіла на коронавірус, а частина травмована – довелося доукомплектовуватися гравцями: це і Жонатан Ліма, і Денис Норенков, й Антоніо. Плюс компенсації гравцям. Й відбувся перекіс в бюджеті. У результаті на другу частину чемпіонату залишаться близько 35-40% бюджету.


- Сергій Володимирович, які Ви бачили шляхи виходу з даної ситуації?


- За умови, що продовжуємо співпрацю з гравцями та доукомплектовуємося новими, ми навесні очікували дефіцит бюджету – утворилася б дірка, яка позначилася на виплатах заробітних плат та премій. «Кремінь» - клуб, який стабільно виплачує заробітну плату й не має затримок з виплатами. Тому ми розглядали кілька варіантів виходу із ситуації.


Один з варіантів, ми продовжуємо у тому форматі як є і доукомплектовуємося гравцями, але у квітні/травні почалися затримки з виплати заробітної плати.


Оскільки при тому бюджеті ніхто нікому не хотів бути заборгований, був варіант догравати чемпіонат молоддю. Питання навіть стояло, щоб знятися з чемпіонату, адже фінансова діра передбачалася великою.


Ми з Олександром Борисовичем розглядали різні варіанти й він запропонував неочікуване рішення – розірвати контракт.


- Достроково припинити контракт?


- Олександр Борисович запропонував мужній вчинок – знятися з поста головного тренера, щоб «Кремінь» зміг дограти чемпіонат на високій ноті. Ми дуже вдячні йому за це.


В житті іноді доводиться приймати рішення, які не подобаються. Це одне з таких. Ні мені, ні Олександру Борисовичу це рішення не подобається, але необхідно було виходити з даної ситуації.


Ми задоволені співпрацею та роботою, яку зробив Олександр Головко, він задав необхідну планку, нижче якої ми не повинні опускатися.


- Ви говорили, що разом з тренером узгодили список гравців, які покинули команду. Можете назвати хто саме?


- Достроково припинили контракти зі Станіславом Кулішом, Сергієм Чеботаєвим, Русланом Зубковим, Олегом Бородаєм. Команду також покинули: Ілля Брюхов, Владислав Закорський, Максим Кучеренко. З Жонатаном та Денисом Норенковим контракти були розраховані на місяць-півтори, до зими, щоб підсилити команду. Також оренда закінчилася у Дениса Галати та Дениса Островського. Щодо Станіслава Сорокіна – у нього оренда розрахована до літа 2021 року.


- Чи розглядали варіанти на пост головного тренера? Коли озвучите прізвище нового наставника?


- Ще ні. До зимових зборів команди плануємо визначитися з кандидатурою головного тренера. До цього часу маємо його обрати та визначити шлях розвитку, адже завдання на сезон – залишитися у Першій лізі та піднятися якомога вище у турнірній таблиці – ніхто не скасовував.


- Коли команда виходить з відпустки?


- Плануємо наприкінці січня зібрати команду.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх