Лікарню «Придніпровська» готують до стаціонарного прийому хворих з коронавірусом

7.11.2020, 13:37 Переглядів: 6 150

 

Це рішення пов'язане з тим, що захворюваність у місті зростає

У Кременчуці лікарню «Придніпровська» готують до стаціонарного прийому хворих з COVID-19. Як повідомив керівник управління охорони здоров'я Максим Середа, захворюваність у місті зростає, тому підготували лист-звернення до МОЗ та центрального штабу щодо включення лікарні «Придніпровська» до переліку лікарень, які можуть стаціонарно приймати пацієнтів з коронавірусом і заключати пакет послуг з НСЗУ щодо оплати за надані послуги.


 

Окрім трьох показників, які назвав Максим Середа, є ще такі як важкість стану хворих і кількість тих пацієнтів, які потребують не тільки кисневої терапії, а й інтенсивного лікування:


- За півтора місяці відсоток таких пацієнтів у нас на стаціонарному лікуванні збільшився вдвічі. Якщо раніше це було 25-30% таких пацієнтів «важких», то зараз їх у нас 65%. Тобто дві третини пацієнтів, які потребують не тільки догляду лікаря-інфекціоніста, пульмонолога або терапевта, але і щоденних консультацій і допомоги лікарів-анестезіологів, - розповів він.


У «Придніпровській» зможуть розгорнути до 100 ліжок, серед яких 10 – інтенсивної терапії. Зараз там у наявності 36 ліжок, підключених до централізованої подачі кисню, протягом 2-3 тижнів їх кількість планують збільшити до 60.


Також хочуть звернутися до МОЗ, щоб і на цю лікарню закупити 20 концентраторів, аби 80% від ліжкового фонду забезпечити киснем.


Міський голова Віталій Малецький зазначив, що у Кременчуці шукатимуть альтернативні засоби постачання кисню у лікарні, зокрема, розглянуть питання щодо ємностей для його зберігання.


- У нас на «Стальзаводі» є виробництво кисню, яке може забезпечити повністю потребу трьох областей. В разі необхідності його можна запускати, - сказав мер.
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: radio1.news, prydniprovska.site123.me
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх