Для чого потрібні сертифікати на отримання послуг з позашкільної освіти у Кременчуці

17.10.2020, 16:29 Переглядів: 4 363

 

Зараз лише 80 юних кременчужан, користуючись сертифікатами, мають право на відшкодування у 250 грн на місяць

16 жовтня на засіданні постійної депутатської комісії з питань бюджету та фінансів начальник управління у справах сімей та дітей Андрій Макаров пояснював, для чого потрібні сертифікати на отримання послуг з позашкільної освіти.


Нагадаємо, їх отримують діти з 3 до 18 років у дитячих садочках та школах Кременчука. По-перше, сертифікат дає можливість батькам відслідкувати, чи відвідує дитина курси, це можна зробити, відсканувавши QR-код на ньому.


– Також на сертифікаті є посилання на сайт, який узагальнює повністю всі програми позашкілля нашого міста, вони (батьки та діти – ред.) можуть обрати для себе заклад, який відвідувати. Завдяки сертифікатам у нас збільшилася кількість відвідувачів саме позашкільних навчальних закладів, - розповів пан Макаров про другу функцію сертифікатів.


Також на засіданні говорили про те, що батьки цікавляться, чи можна даними сертифікатами покрити вартість навчання, наприклад, у музичній школі. Але програма не передбачає погашення кожного сертифіката, який отримує кременчуцька дитина, грошовими коштами.


Зараз лише 80 юних кременчужан, користуючись сертифікатами, мають право на відшкодування у 250 грн на місяць, відвідуючи центр розвитку «і-городок» та ТОВ «Інша Освіта» – це заклади позашкільної освіти, які стали переможцями у міському конкурсі.


За результатами цього конкурсу виділили 60 бюджетних місць у комерційних установах з неформальної освіти, проте 10 вересня конкурсна комісія вирішила забезпечити додатково ще 20 кременчуцьких дітей сертифікатами для участі в навчальних програмах провайдера ТОВ «Інша освіта»: з вивчення англійської та польської мови (додатково 10 дітей) та ІТ-курсах для школярів віком від 6 до 17 років (додатково 10 дітей).


Це стало можливим завдяки тому, що у минулому році виникла економія бюджетних коштів, передбачених на оплату сертифікатів на здобуття позашкільної освіти, у зв’язку з карантином, тому з’явилася додаткова можливість спрямувати цей залишок на позашкільне навчання юних кременчужан.


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх