Вперше в історії європейського футболу: жінка призначена асистентом VAR-арбітра на матч, який відбудеться на Полтавщині

1.10.2020, 15:18 Переглядів: 2 703

Нове історичне досягнення українського жіночого арбітражу

Футбольний суддя Олександра Ардашева ввійде до історії вітчизняного футболу. Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав Голова УАФ Андрій Павелко. За його словами, вперше в історії європейського футболу жінка-арбітр отримує таке призначення на поєдинок чоловічих змагань. 


 


- Наша Олександра Ардашева, асистент арбітр FIFA, яка в липні цього року була в першій жіночій бригаді рефері, що працювала у фіналі Кубка України, призначена асистентом VAR-арбітра на матч УПЛ «Дніпро-1» - «Ворскла». Вперше в історії європейського футболу жінка-арбітр отримує таке призначення на поєдинок чоловічих змагань! Вітаю Олександру та бажаю нових досягнень в Україні й на міжнародній футбольній арені!


Також вітаю Комітет арбітрів УАФ на чолі з Лучано Лучі з завершенням курсу навчання нової групи арбітрів, які зможуть працювати з VAR, а також арбітрів-інструкторів VAR, які вже отримали сертифікати і відтепер самі зможуть навчати колег-рефері використовувати технологію відеоповторів на матчах. Це означає, що невдовзі, з появою ще однієї системи VAR в нашій країні, технологією буде охоплено більше матчів чемпіонату і Кубку України, - повідомив Андрій Павелко. 


Зауважимо, що цього року Олександра Ардашева судила матч у Кременчуці, коли «Кремінь» переміг «Миколаїв» з рахунком - 2:1. 


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх