Кременчуцький нардеп Олексій Мовчан підтримав заяву парламентарів щодо подій у Білорусі

10.08.2020, 17:27 Переглядів: 3 961 Коментарів: 10

 

Текст заяви він опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку

Народний депутат від Кременчука та Горішніх Плавнів Олексій Мовчан (фракція «Слуга народу») підтримав політичну заяву щодо подій у Білорусі. Текст заяви він опублікував на своїй сторінці у Фейсбуку. Заява йде від імені народних депутатів. Проте яких саме депутатів — не уточнюється, підписів немає.


«З огляду на близькість та спорідненість народів наших країн, вважаємо за необхідне висловити підтримку волі білоруського народу обирати представницькі органи влади, включно з Президентом, у демократичний правовий спосіб.


Український народ заплатив високу ціну за відданість цим принципам. Пам’ять про ці жертви спонукає нас закликати білоруську владу проявляти стриманість щодо протестуючих, не допустити порушення прав людини при реалізації білорусами одного з основоположних прав – на мирний протест», - йдеться у заяві.


У ній також дається оцінка подіям, зокрема, говориться, що «протести в Білорусі викликані численними повідомленнями про порушення та певні непрозорі події, які відбувалися у ході виборчої кампанії та у день голосування».


Українські нардепи закликають владу Білорусі «якнайшвидше надати достовірні та чіткі відповіді на питання протестуючих» задля збереження миру в суспільстві.


«Хай живе вільна та незалежна Білорусь!» - так завершується заява.


Заступник глави фракції «Слуга народу» Євгенія Кравчук, розмістивши цю заяву в себе у Фейсбуку, уточнила в коментарях, що її ініціювали депутати від «Слуга народу», але вона відкрита до підписання для всіх.


У Білорусі тривають протести після виборів президента країни, на яких офіційно перемагає Лукашенко. Відбулися сутички з силовиками, які стріляли гумовими кулями. Наразі в білоруському інтернеті закликають громадян вийти в 19.00 на акцію протесту. 

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: сторінка Олексія Мовчана у Фейсбуку
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 10

0
10 серпня 2020 20:55

Сначала пусть у себя в стране разберутся, а потом лезут со своими советами и комментариями в другую страну. Специалисты херовы. Это внутреннее дело Беларусии.


39 5
4 365
1
10 серпня 2020 21:34

Цитата: Fedyaev_D
Сначала пусть у себя в стране разберутся,
так уже ж разобрались -слуги рулять, ручной парламент порешал все проблемы в Украине и ринулся решать дальше!!!

Трейдинговая компания ООО "Кантарелл Украина" закупила в Греции и доставила в порт Очаков (Николаевская область) танкерную партию битума марки 70/100 объемом 3,5 тыс. тонн.

 то есть свой битум НПЗ коломойского и зелоха уже не нужен
 


7 13
0
10 серпня 2020 21:55

это вообще больная тема. наше производство никому не нужно.


12 1
0
11 серпня 2020 00:10

ЦИТАТА С ЗАЯВЛЕНИЯ:З огляду на близькість та спорідненість народів наших країн, вважаємо за необхідне висловити підтримку волі білоруського народу обирати представницькі органи влади, включно з Президентом, у демократичний правовий спосіб.
Особенно удивительно это смотрится на фоне того, что "Центральная избирательная комиссия (ЦИК) Украины решила, что проведение местных выборов 25 октября на некоторых территориях Донецкой и Луганской областей является невозможным." При этом на этих територриях проводились как Президентские, так и Парламентские выборы. 


17 2
0
11 серпня 2020 09:53

Не ліз би він не в своє діло. На окрузі бардак, а він лізе в геополітику


11 0
0
11 серпня 2020 11:41

Сейчас многие поддерживают жителей Белоруссии, Мовчан не исключение!


4 15
0
11 серпня 2020 11:50

Что сказали сделать то и поддержал)) делов то?)


8 1
0
11 серпня 2020 12:03

В любом случае людей жалко, силовики очень жестоко с ними обращаются......власти не имеют никакого права реагировать на выявления воли и желаний НАРОДА!!! И Мовчан правильно делает что поддерживает людей. Они имеют полное право избивится от узурпированной Лукашенком власти. 


4 15
0
11 серпня 2020 13:00

Поддерживаю! Людей унижают пополной, хуже чем у нас майдан был! Ну Лукашенко хотя бы не сбежал, как у нас Янык.


2 14
130
1
11 серпня 2020 17:12

Какая может быть сдержанность к протестующим, нарушающим общественный порядок и не подчиняющимся требованиям правоохранителей? Только дубинка и слезоточивый газ их вразумят.



Цитата: sergey.kovalenko

Ну Лукашенко хотя бы не сбежал, как у нас Янык.

Конечно не сбежал, он просто разогнал нарушающих общественный порядок при помощи ОМОНа, дубинок и газа. А Янек слабохарактерный дал слабину. Результат известен.


8 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх