Кременчук за добу зможе робити 400 ІФА-тестувань на наявність імунітету до коронавірусу

19.05.2020, 17:02 Переглядів: 4 225 Коментарів: 5

 

Для цього чотирьом лаборантам треба буде працювати у дві зміни

У Кременчуці у наявності є апаратура, щоб за добу робити 400 тестів імуноферментного аналізу на наявність імунітету до коронавірусної інфекції, у тому числі на три види антитіл до коронавірусу. Як повідомив керівник управління охорони здоров'я Максим Середа, такої пропускної спроможності можна досягти, якщо будуть працювати чотири лаборанти у дві зміни (один готуватиме матеріал, другий безпосередньо працюватиме на апараті).



Необхідні реактиви для ІФА-діагностики мають з'явитися на наступному тижні або навіть наприкінці цього. За словами Максима Середи, у Кременчуці сподіваються на те, що розподіл реактивів буде централізованим і вони надійдуть за рахунок державного бюджету. Після отримання тестів вже через кілька днів медики зможуть розпочинати роботу.


Окремого навчання персоналу для проведення ІФА-діагностики не потрібно, є інструкція та методичні рекомендації до даних тестів, як проводити аналізи. Звичайно, для медичних працівників проведуть тренінги по забору біоматеріалу, проте він нічим не відрізняється від забору для інших ІФА-аналізів: беруть венозну кров, з неї виокремлюють плазму і доставляють до лабораторії.


На масове ІФА-тестування піде кілька місяців, і до осені стане зрозуміло, яка кількість людей перенесла COVID-19 безсимптомно або у легкій формі і вже має імунітет, а також чи виробився колективний імунітет до коронавірусної хвороби.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: 24tv.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

0
19 травня 2020 17:18

Главное чтобы эти лаборанты не ошиблись в диагнозе.


12 0
0
19 травня 2020 18:26

Удачи лаборантам! 400 обработанных тестов - приличная цифра!


1 17
0
19 травня 2020 18:59

Главное теперь проверить корректность этих тестов на практике, подсовывая в лабораторию "вслепую" тех кто точно переболел и тех кто с очень большой вероятностью не болел (например, люди за 80, которые скорей всего если бы болели - то не безсимптомно). Вот тогда можно было бы посмотреть валидность этого тестирования. А так, извиняюсь, но когда есть список людей с персональными данными (фио, возраст и т д - не знаю что там записывать будут) - то можно "выдать" нужные результаты всегда, чтобы они казались похожими на правду. Но будет ли это правдой - чего-то у меня уверенности нет, потому как это всё происходит непонятным образом (лично для меня не понятным) никто не поясняет чем гарантируется достоверность и неупреждённость этих тестов... Лично мне хотелось бы убедиться в том что лаборатории, лаборанты и, самое главное, чиновники, типа середы не смогут никаким образом вмешаться и искаить или подделать в итоге результаты или статистику. Чтобы всё было прозрачно и понятно


11 0
264
19 травня 2020 19:49

Зробити то вони можливо і зможуть, але велике питання хто їм дасть це робити? Я наприклад проти і здавати нічого не буду і членам родини теж не дозволю! Який сенс з цього?


9 3
236
20 травня 2020 11:51

Цитата: Piton78

Зробити то вони можливо і зможуть, але велике питання хто їм дасть це робити? Я наприклад проти і здавати нічого не буду і членам родини теж не дозволю! Який сенс з цього?

То й не робіть. Що, вас хтось примушує? Це інформація для тих, хто хоче зробити аналіз та знати, чи є в нього антитіла до коронавірусу, і бачать в цьому сенс. Це не для таких, як ви.


3 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх