НСЗУ дала первой больнице деньги. Но они не покрывают расходы на лечение Covid-19

19.05.2020, 09:03 Переглядів: 3 203 Коментарів: 2

 

По факту лечение Covid-19 в апреле в первой больнице обошлось городу в 391 119 грн

Первая городская больница им. Богаевского подписала договор с НСЗУ по лечению Covid-19. Об этом на заседании противоэпидемического штаба сообщил руководитель кременчугского управления здравоохранения Максим Середа.


Национальная служба здоровья (НСЗУ) уже перечислила первой больнице деньги за медицинские услуги по лечению Covid-19 в апреле. Сумма перечислений составила 326 318 грн.


Максим Середа сообщил, что по факту лечение Covid-19 в апреле в первой больнице обошлось городу в 391 119 грн. Таким образом сумма, перечисленная НСЗУ, не покрывает фактические расходы – в том числе и на выплаты повышенных до 300% зарплат медикам:


– Тому казати, що коштів за цією угодою вистачає повністю на підвищення зарплат до 300%, ми не можемо, Це по-перше. А по-друге, з коштів цієї угоди ще повинні закуповуватися медикаменти і вироби медичного призначення для ведення цих хворих на Covid. Тому ми можемо казати, що сума приблизно на дві третини покриває видатки по цій лікарні, – сообщил Середа.


Мэр Кременчуга Виталий Малецкий ответил, что необходимо добиваться, чтобы НСЗУ на 100% покрывала расходы на лечение, иначе недостающую сумму придется брать или из городского бюджета, или из карманов кременчужан:


– Треба рухатися до того показника, коли витрати будуть покриватися на 100%, Бо якщо на дві третини, то іншу третину треба десь брати, і наші медики зазавичай ідуть і в бюджет, і в кишеню до пацієнта. Давайте говорити з НСЗУ про реальну вартість пролікованого випадка! – сказал Малецкий.


На это руководитель горздрава ответил:


– Третина, якої не вистачає, покривається за рахунок міського бюджету і за рахунок наших пацієнтів. І нарешті наш міністр Степанов визнав, що дійсно тарифи НСЗУ не відповідають фактичним витратам лікарень!


Что тут скажешь? Министр Степанов конечно признал, что НСЗУ занизила тарифы. Но ведь МОЗ под руководством того же Степанова тоже очень скудно заплатил кременчугским медикам за лечение Covid-19.


Перед недоплатой со стороны НСЗУ за апрель, была недоплата со стороны МОЗ за март. Из городского бюджета кременчугским медикам за борьбу с Covid-19 в марте заплатили 1,7 млн. грн. (зарплаты в размере 300%), а МОЗ за мартовскую борьбу перечислил на зарплаты 232 тыс. грн.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 178
19 травня 2020 09:21

На выплаты Суркисам и Коломойским деньги есть. На борьбу с covid 19 деньги отсутствуют. Квартальное кодло жидко обосралось недокарантином с недообсервацией для въезжающих и запустила вирус в страну. Теперь лечитесь как хотите...

Недоминистр. Недоправительство. НедоСНБО. Недопрезидент.


16 6
0
19 травня 2020 11:29

Скільки хворих пролікували в 1-й лікарні? По договору з НСЗУ заплановано було на квітень 6 пацієнтів, за них і заплатили, це більше чим 50 тис на хворого. А скільки грошей Середа і Ко зідрали з хворих крім виплати НСЗУ? Договори є на сайті НСЗУ все  можна прочитати. А громадянам треба за всіма фактами вимагання грошей повідомляти НСЗУ. А Бородянець разом із Середою хай прочитають п.31 договору, який вони підписали -Надавач не має права вимагати від пацієнтів незаконну винагороду в будь-якій формі, яка є попередньою чи наступною умовою для отримання пацієнтами медичнихпослуг, що надаються згідно з цим договором, і повинен здійснювати контроль за тим,щоб працівники надавача та підрядники не вимагали від пацієнтів таку винагороду (с). А якщо витратили більше, то договір передбачає можливість збільшення суми оплати з боку НСЗУ за умови документального підтвердження. А то хочуть і людей обідрати і з НСЗУ видавити. Не можете працювати в нових умовах - ідіть нах, начальнички. Як клопи присосалися до бюджету і скиглять


10 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх