У хворих на коронавірус кременчужан пневмонія протікає важко, – Максим Середа

30.04.2020, 11:18 Переглядів: 10 882 Коментарів: 5

 

Жінка поважного віку хворіє вже місяць без позитивних змін, а пацієнт, якому близько 40 років, два тижні лежить з температурою 38°С

30 квітня на засіданні штабу з ліквідації наслідків медико-біологічної надзвичайної ситуації керівник управління охорони здоров'я Максим Середа розповів про те, як протікає лікування людей з коронавірусною хворобою у Кременчуці.


Фахівці – й інфекціоністи, й пульмонологи – вважають, що атипова пневмонія у кременчужан з COVID-19 протікає важче, ніж у людей, які були хворі свинячим чи пташиним грипом, у деяких пацієнтів протягом 14-16 днів не реєструється позитивна динаміка.


Наприклад, при звичайній пневмонії позитивна динаміка спостерігається на 5-7 день, то при коронавірусі одужання затяжне і важке, пацієнти не реагують навіть на повноцінне лікування, яке передбачене протоколами Міністерства охорони здоров'я. Середній курс лікування на стаціонарі при звичайній пневмонії триває 7-10 днів, а при зумовленій коронавірусом – 20-22 дні.


У Кременчуці зафіксований антирекорд – коли жінку поважного віку лікували близько місяця, до неї пробували застосовувати декілька схем терапії, у тому числі за методами, як лікували у Італії та Китаї, але позитивної динаміки у неї так і немає. Також є пацієнт трохи за 40, у котрого вже 2 тижні тримається температура 38°С і не видно жодних позитивних змін. Ці пацієнти періодично потребують кисневої терапії.


- Хвороба може дійсно проходити безсимптомно у багатьох, а когось вона може зачепити так, як цих людей, що навіть медицина безсила, аби вивести з такого критичного стану, – прокоментував міський голова Віталій Малецький і закликав кременчужан не нехтувати власним здоров'ям та дотримуватися правил карантину.
Автор: Катерина Турубара Джерело фото: misto.vn.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 5

739
1
30 квітня 2020 11:31

 Ніхто не може  пояснити, чому одна людина важко переносить захворювання, а другій -нічого! Наука не вдосконалена......


10 5
0
30 квітня 2020 13:03

Цитата: Туся

 Ніхто не може  пояснити, чому одна людина важко переносить захворювання, а другій -нічого! Наука не вдосконалена......

Иммунологи считают, что все зависит от врожденного иммунитета - от природных антител IgA и IgM, которые содержатся в слюне и секретах слизистых. Также у мужчин инфекция протекает в более тяжелой форме, в результате они чаще попадают в реанимации. Мужчины умирают от коронавируса в два раза чаще, чем женщины.


6 2
110
30 квітня 2020 14:33

Цитата: Fox

Мужчины умирают от коронавируса в два раза чаще, чем женщины.

 

Потому что бухают в 2 раза больше, тем самым убивая иммунитет в 2 раза сильнее.


6 2
81
30 квітня 2020 17:36

Врачи говорят, что очень тяжело переносят толстые люди. Поэтому, например, Борис Джонсон попал в реанимацию, а другие (стройные) министры переболели дома.


1 1
0
30 квітня 2020 17:52

Цитата: mullet

Врачи говорят, что очень тяжело переносят толстые люди. Поэтому, например, Борис Джонсон попал в реанимацию, а другие (стройные) министры переболели дома.

Да не слишком он и толстый. Ведет здоровый образ жизни. Передвигается по Лондону на велосипеде, минуя пробки, активно занимается спортом, его любимой игрой является теннис, а также регби. Не пьет и не курит. В 55 лет "родил" еще одного сыночка.blush


4 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх