Як кременчуцькому тренеру Сергію Свистуну доводилося у «Ворсклі» боротися за Ігоря Пердуту

29.04.2020, 17:02 Переглядів: 3 060 Коментарів: 4

 

Півзахисник «Ворскли» Ігор Пердута - найкращий гравець УПЛ за відсотком вдалих відборів, один з лідерів полтавської команди здобув «бронзу» УПЛ і зіграв на «Емірейтс» в рамках групового раунду Ліги Європи. Проте, так було не завжди. Коли хлопчина з Теребовлі прибув до Полтави, то не проходив в основний склад команди Миколи Павлова, а Вадиму Євтушенку взагалі виявився не потрібен. Втім, потім все змінилося. Про свій футбольний шлях, футболку Зідана та кумедне прізвище Ігор розповів в ексклюзивному інтерв’ю «Полтавщині Спорт».


Ігор Пердута розповів, що спортивний директор «Ниви» і футбольний агент Володимир Мушинський розшукав номер Сергія Свистуна, який на той час тренував дубль «Ворскли», і домовився про його перехід.


- Ви жили та грали у трьох містах: Тернополі, Києві та Полтаві. Як би ви їх охарактеризували?

- Ой, це зовсім різні міста. Приміром, у Києві люди начебто зовсім не ходять - біжать. Ритм просто скажений, всі бігають до метро, з метро щодуху на автобусну зупинку. Словом - життя летить дуже швидко. Полтава і Тернопіль інші, вони спокійні. І люди тут спокійніші. Все гарно, і якось тихше.


- Ви дебютували за основну команду в кубковому матчі проти «Миколаєва». Як так сталося, що після цього дебюту вас одразу ж оштрафували?

- О так, цей матч я точно запам’ятаю (сміється). Я не послухався тренера Сергія Дірявку і неправильно підібрав бутси. Зараз Сергій Георгійович працює в СК «Дніпро-1». Нещодавно «Ворскла» грала з ними в Кубку України, і ми з ним згадували це, сміялися. Він казав, що вже не пам’ятає цей епізод. Зате я добре запам’ятав.


- Ви небагато грали під керівництвом Миколи Павлова, але тренувалися з основою. Що за людина Микола Петрович?


- Він суворий і вимогливий, але завжди на одному боці з футболістами. Він був для нас практично другим батьком. Дуже багатьом гравцям він допомагав розв’язувати життєві проблеми, частенько відстоював нас перед керівництвом. Та й взагалі, можна сказати, що Микола Петрович виховував нас як особистостей. Його роль наставника не обмежувалася матчами і тренуваннями, він нас багато чого навчив і у звичайному житті.


- Втім, розцвіли як гравець ви вже під керівництвом Василя Сачка.


- Ну варто ще згадати Сергія Свистуна. Саме він у мене повірив і ввів до основного складу. При ньому я зіграв 10 матчів за основу. Я дуже вдячний йому, адже він дав мені поштовх у кар’єрі. Йому десь довелося за мене боротися, адже саме Свистун переконав керівництво клубу, що «Ворсклі» потрібен такий футболіст як Ігор Пердута. Хоча на ту позицію були більш досвідчені виконавці.


Сергій Свистун

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
29 квітня 2020 20:56

Можно, конечно же, взять интервью у того же Свистуна. Только вот зачем напрягаться? Гораздо проще взять отрывок интервью и впихнуть в ленту. И заморачиваться не надо, и новость хоть какая-то, а есть.


2 1
103
29 квітня 2020 22:09

Цитата: Kremzp

Можно, конечно же, взять интервью у того же Свистуна. Только вот зачем напрягаться? Гораздо проще взять отрывок интервью и впихнуть в ленту. И заморачиваться не надо, и новость хоть какая-то, а есть.

 

Kremzp, у мене достатньо авторських статей, щоб дорікати тим, що взяла кілька чужих цікавих матеріалів. Щодо кількості статей - то я за кількістю не женуся, просто хотілося з вами поділитися матеріалом про людину, яка дійсно є частиною футбольної історії Кременчука й Полтавщини


3 4
0
30 квітня 2020 21:27

Вчера сайт footboom.com сообщили о проведении онлайн-встречи между ПФЛ и представителями клубов 1-й Лиги. Вы об этой встрече не написали НИЧЕГО. А можно было бы взять интервью у Недяка. Кстати, сейчас пошла информация о проблемах в Черноморце. Можно было бы прояснить эту информацию. Тем более это наш соперник по выживанию в 1-й Лиге.

А по поводу этого материала, так можно было позвонить Свистуну и попросить рассказать об этом эпизоде более подробнее. Да и о Пердуте, раз уж Вы пишете о нем, можно было дать какую-то справочку.


0 0
103
1 травня 2020 11:52

Цитата: Kremzp

Вчера сайт footboom.com сообщили о проведении онлайн-встречи между ПФЛ и представителями клубов 1-й Лиги. Вы об этой встрече не написали НИЧЕГО...

 

На офіцйному сайті Кременя інформація є, тут стаття виходить трохи із запізненням. На зустрічі нічого конкретного не вирішили: ні про тестування ПЛР-тестами, ні про початок змагань, як бути із логістикою (готелями, харчуванням, сполученнями із містами, бо є команди, які їздять на матчі потягом), також невідомо як розпочинати тренування. Може ви чули, що у чемпіонаті Німеччини пропонують грати у масках й змінювати їх через кожні 15 хвилин. Як буде у нас хтозна. 

 

Щодо проблем, то вони є у кожного клуба, про що свідчить й інтервю президента Гірник-Спорту, адже криза ринку чорної металургії зачепила їх основного та єдиного спонсора. Про Чорноморець періодично спливає інформація про проблеми із фінансуванням та продажем стадіону.  

 

Щодо Свистуна, дякую, наступного разу врахуюblush


1 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх