«Стягувати з пацієнтів благодійні внески заборонено», – заявив керівник кременчуцького міськздороввідділу

24.04.2020, 09:03 Переглядів: 5 105 Коментарів: 6

 

А ліки все одно доведеться купувати за власні гроші

Сьогодні, 23 квітня, керівник Кременчуцького міського управління охорони здоров’я Максим Середа офіційно заявив, що НСЗУ заборонила стягувати з пацієнтів кошти за медичну допомогу та пропонувати сплатити лікарняні благодійні внески:


 

– Вимогами НСЗУ заборонено стягувати з пацієнтів кошти за медичну допомогу, ніхто коштів з пацієнтів не стягує, пацієнту не буде запропоновано зробити благодійні внески – бо це вже заборонено, – сказав посадовець.


Так керівник міськздороввідділу пояснив депутату Піддубній, як працюють міські лікарні на другому етапі медреформи – а другий етап почався 1 квітня. Тобто кременчуцькі лікарні вже місяць як мають не брати благодійні внески та не вимагати купити плівку, заплатити за рентген, КТ, МРТ тощо. Усе це входить у вартість медичної послуги і має оплачуватися НСЗУ (Національна служба здоров’я).


А ось безкоштовні ліки керівник міьскздороввідділу навіть не обіцяв. Натомість сказав, що пацієнтам доведеться купувати потрібні їм препарати за власні кошти. Ситуацію чиновник пояснив так:


– Порівняно з березнем, фінансування на закупівлю медикаментів дещо покращилось. Звичайно, сказати, що у нас настав комунізм і медицина повністю безкоштовна, цього ніхто не скаже. Звичайно ж, ми обмежені Національним переліком (Національний перелік лікарських засобів, які закуповуються за кошти держбюджету, - ред.). І дуже багато ефективних медичних препаратів, якими лікарі користуються у своїй практиці, не увійшли до Нацпереліку, тому ми не можемо закуповувати їх за бюджетні кошти. І ці препарати доводилося і доведеться, на жаль, у майбутньому пацієнту купувати за власні гроші, – сказав Максим Середа.


Таким чином і на другому етапі медреформи ми знову купуватимемо ліки за власні гроші. А вартість ліків – це левова частка витрат пацієнта.

Натомість не варто забувати про Національний перелік лікарських засобів – ліки з переліку пацієнт має право отримати в лікарні безкоштовно.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 6

4 369
1
24 квітня 2020 09:13

а шо , раньше можно было?smile


18 3
0
24 квітня 2020 09:15

Смешная новость! Ничего не изменится.


13 2
0
24 квітня 2020 09:26

Натомість не варто забувати про Національний перелік лікарських засобів – ліки з переліку пацієнт має право отримати в лікарні безкоштовно.

Просьба к автору статьи ,конкретно указать ссылку на "ліки з переліку".


17 1
0
24 квітня 2020 10:08

вымагать деньги с пациентов оказывается нельзя, но если очень надо, то можно...

офигеть просто!

попробуйте просто сдать анализы в поликлинике, задолбаетесь оплачивать "благодійні внески"!


13 2
735
24 квітня 2020 12:29

Сперва объясните врачам, что нужно лечить болезнь, а не зарабатывать на выписке лекарств от фармкомпаний. Смотришь на рецепт и видишь весь список рекламы "с телевизора".


14 0
0
24 квітня 2020 13:55

А где сейчас людям деньги брать налекарство если половина города сидит в безоплатном отпуске???



У людей уже пошли в ход кредитные карточки!!!!

 


9 1

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх