До 5,5 мільйонів гривень планують збільшити фінансування для придбання житла АТОвцям

20.02.2020, 13:35 Переглядів: 1 963

На зустріч завітали бійці російсько-української війни з Кременчука

АТОвці з Кременчука разом військовими АТО/ООС з усієї області зустрілися з депутатами та головою Полтавської облдержадміністрації Олегом Синєгубовим. За інформацією пресслужби Полтавської ОДА, присутні обговорили питання збільшення фінансування для придбання житла АТОвцям. 


  



Директори структурних підрозділів ОДА доповіли про зроблене в межах програм із підтримки учасників АТО/ООС: щодо пільгового перевезення, матеріального забезпечення, кредитування та підтримки бізнесу полтавців, що повернулися з фронту.


- Полтавщині не вистачає другого військового ліцею чи закладу з патріотично-військовим ухилом. Його можна зробити в Полтаві чи десь на півночі області, бо є такі комунальні установи, які можна переформатувати, – розповів заступник голови Полтавської обласної ради Анатолій Ханко. – Тим паче в межах реформи освіти нині скорочується кількість ПТУ, тому на базі якогось полтавського училища можна було б зробити Центр військово-патріотичного виховання.


Під час спілкування представники громадських організацій та учасники АТО/ООС порушили питання увіковічення пам’яті Героїв Небесної Сотні та бійців, питання позачергового лікування та оздоровлення ветеранів.


 


Також у присутніх було багато питань щодо виділення земельних ділянок та покращення житлових умов. Олег Синєгубов поінформував присутніх, що фінансування програми щодо придбання житла збільшать.


- Так, на цей рік у бюджеті було закладено 1 мільйон гривень на кредитування й купівлю житла. Але ми готові профінансувати цю програму повністю в розмірі 5,5 мільйона гривень. Нині якраз це питання розглядається на профільних комісіях Полтавської облради, і я певен, депутати його підтримають. На наступний рік плануємо збільшити фінансування придбання житла до 13 мільйонів, – сказав Олег Синєгубов.


За програмою забезпечення молоді житлом за 3 роки учасникам АТО/ООС було надано 39 кредитів. У межах реалізації окремих житлових програм за рахунок державних і місцевих бюджетів забезпечені житлом 252 родини. У 2019 році 42 сім’ї отримали житло. На цей час бажає взяти участь у окремих житлових програмах 341 родина учасників АТО/ООС.

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Департамент інформаційної діяльності та комунікації з громадськістю Потавської облдержадміністрації
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх