Через місяць комбінат ритуальних послуг надав офіційну відповідь щодо скандалу у морзі на Різдво

20.02.2020, 08:19 Переглядів: 4 895 Коментарів: 2

 

Проте документи щодо тарифів на надання ритуальних послуг та порядку прийому тіл на зберігання «ТелеграфЪ» за своїм інформаційним запитом і досі не отримав з невідомих причин

Комунальне підприємство «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг» відповіло «Телеграфу» на звернення, яке ми направили 20 січня, щодо ситуації, коли на Різдво у родини з Піщаного відмовилися приймати труп покійного родича до моргу.


Виконуючий обов'язки директора цього підприємства Віталій Стефаненко пояснив відмову двома факторами:

  • по-перше, не було надано лікарського свідоцтва або фельдшерської довідки про смерть померлого;
  • по-друге, копію висновку від поліції про ненасильницьку смерть людини родина надала у неналежному вигляді (отриману за допомогою месенджера Viber та не завірену згідно чинного законодавства).

Ознайомитися з повним текстом відповіді можна нижче:


 


Саме тому керівник підприємства прийняв рішення не приймати тіло до холодильної камери. Крім того, у тексті зверталася увага на те, що померлого до моргу привезли транспортом приватного підприємства, працівники якого представилися співробітниками «Легіонеру», проте такого підприємства на території Кременчука та Кременчуцького району немає. Натомість підрозділ з перевезення небіжчиків КП «СКРП» у той день до Піщаного не виїжджав.


Керівник Кременчуцького районного віділення поліції Андрій Власенко


Разом з тим, під час пресконференції 24 січня керівник Кременчуцького районного відділення поліції Андрій Власенко на запитання журналістів з приводу того, що працівники районної поліції не видали необхідні документи (висновок про ненасильницьку смерть), відповів, що коли надходить виклик про смерть людини, на місце виїжджає слідчо-оперативна група, яка розбирається, чи є ознаки насильницької смерті, чи ні.


Якщо є сумніви або лікар на місці не видає довідку, яка засвідчує, що людина хворіла, то відкривається кримінальне провадження за статтею 115 ч. 1 КК України, а тіло відправляють до моргу, щоб провести розтин і встановити точну причину смерті. У всіх інших випадках, якщо лікар перебуває на місці, він видає довідку про смерть, і даний факт до кримінального правопорушення не відносять. Тому просто реєструється заява у журналі повідомлень, і матеріали вписуються до справи. Труп до моргу не направляється взагалі.


Зауважмо, що відповідь на наш інформаційний запит щодо тарифів на надання ритуальних послуг, а також документи, що передбачають порядок прийому тіл померлих на зберігання до моргу КП «СКРП» досі не надало з невідомих причин, хоча за вимогами законодавства, ця відповідь мала прийти у строк 5 робочих днів.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

604
20 лютого 2020 08:25

"Т",що там з розміщенням інфікованих(вірогідно)людей з китайського Уханю на Полтавщині,в Нових Санжарах?


4 11
0
20 лютого 2020 09:00

Таке відчуття, що ці 2 пана Стефаненко і Власенко ніби то з лісу вийшли і ніколи не бачили в очі нормативних актів , якими вони повинні керуватися в роботі. Перший вимагає ,якусь завірену копію висновку з поліції про ненасильницьку смерть, видача якої родичам не передбачена ніяким нормативним документом, тому що там містяться персональні дані сторонніх осіб ,які опитуються на місці  - вона складається в одному екземплярі і  залишається в матеріалах поліції.  А пан начальник поліції, мабуть, забув, що ФАПи в селах працюють не цілодобово, і довідку про смерть лікар може видати тільки в робочий день і час, а не серед ночі. Поліцаї можуть спокійно дати довідку довільної форми про факт смерті і її повинно бути достатньо для таких діячів як Стефаненко. Але бачите, що цей місцевий феодал вимагає - "завірений згідно чинного законодавства висновок". Так і хочеться спитати - ти сам то те законодавство читав?

 


35 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх