На Різдво у Кременчуці у родини не прийняли у морг тіло покійного родича

10.01.2020, 17:44 Переглядів: 18 309 Коментарів: 17

 

За словами мера Віталія Малецького, справа у тому, що люди хотіли передати покійного у морг у святковий день, а тому і виникли складнощі

До редакції «Кременчуцького Телеграфа» звернулася читачка Тетяна, яка розповіла про ситуацію, яка трапилася з її родиною у день Різдва. 7 січня у неї помер свекор, після чого вони з чоловіком намагалися здати тіло на зберігання до моргу на території Першої міської лікарні, але там відмовилися його приймати.


Родина Тетяни проживає у селі Піщаному, коли родич помер, вони звернулися до Кременчуцького районного відділення поліції, аби отримати там висновок про ненасильницьку смерть покійного. Також вони зателефонували до сімейного лікаря, яка повідомила їм, що довідку про смерть надасть наступного дня, адже 7 січня — це офіційний вихідний день.


Після того, як поліція надала необхідний висновок, правоохоронці поїхали та забрали документ із собою. А родина викликала працівників служби, яка займається перевезенням тіл померлих до моргу — так званих «легіонерів».


І тут почалися проблеми. Тіло покійного працівники моргу відмовилися брати на зберігання, мотивуючи це тим, що не надані документи від поліцейських та довідка про смерть від лікаря. Чоловік Тетяни Дмитро (син померлого) поговорив по телефону з виконуючим обов'язки директора комунального підприємства «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг» Віталієм Валерійовичем Стефаненком, але той відповів, що тіло привезли «не ті, хто потрібно», а також якщо покійний жив у Піщаному, то тіло треба везти у районний морг.


«Легіонери» викликали на місце події патрульну поліцію, але це не врятувало ситуацію. Тоді родина Тетяни поїхала до Кременчуцької прокуратури, через охоронця їм вдалося зв'язатися з прокурором. Прокурор у рамках закону намагався допомогти родині і порадив звернутися у Кременчуцький районний відділ поліції та взяти там копію висновку про ненасильницьку смерть покійного.


З копією вищезгаданого висновку, яке співробітники поліції направили родині по Вайберу, Дмитро знову намагався передати тіло свого батька у морг, але безрезультатно. Син покійного почав вимагати письмове пояснення відмови, проте співробітники моргу не мали наміру його надавати.


Довелося забрати покійного додому

У морг повторно викликали патрульну поліцію, її співробітники прийняли заяву від Дмитра та склали протокол. Увесь цей час тіло знаходилося в автомобілі «легіонерів» і кілька годин його вимушені були возити містом. Але у результаті родині, яку спіткало горе, довелося забрати покійного родича назад додому, де він і знаходився до похорону, який відбувся 9 січня.


- Виходить, мешканцям Кременчуцького району не можна помирати у вихідні та святкові дні. А якщо б це сталося, наприклад, на Трійцю і на вулиці стояла спека? Що б у цьому випадку було з тілом, яке ми возили кілька годин містом? - з обуренням коментує Тетяна.


Ми намагалися взяти коментар у Віталія Валерійовича Стефаненка, який після звільнення попереднього керівника КП «Спеціалізований комбінат ритуальних послуг» 29 грудня став виконуючим обов'язки цього підприємства. Але він відмовився коментувати будь-що з цього питання і відповів, що редакція має надати письмовий інформаційний запит, аби отримати необхідну інформацію (ми обов'язково це зробимо – ред.).


«Просто загальнонаціональне свято, розумієте?»

10 січня на засіданні виконкому Кременчуцької міської ради депутатка Оксана Піддубна повідомила, що до неї звернулася родина Тетяни та Дмитра з приводу вищезгаданих дій працівників моргу. Депутатка Піддубна намагалася отримати якесь пояснення від мера Кременчука Віталія Малецького, на що той відповів, що інцидент трапився післяобід у вихідний день, тому і виникли складнощі.


Ось його слова:

- Люди хотіли це (передати тіло покійного - ред.) зробити ввечері вихідного дня фактично. Я знаю цю ситуацію. 7 січня, на Різдво, - наголосив мер, - у вихідний, у загальнонаціональне свято ввечері їм все пояснили і сказали, що наступного дня будуть проведені всі процедури. Оксана Миколаївно, давайте ви письмово звернетесь? Просто загальнонаціональне свято, розумієте? Ці служби фактично не працювали у цей день, а після обіду досить складно було у Святвечір ці питання вирішити.


За словами Віталія Малецького, керівники отримали усне попередження про те, що ця служба має працювати у будь-який день та цілодобово.


Хоча Тетяна та Дмитро розповіли, що «легіонери» першого разу привезли тіло їхнього покійного родича до моргу близько 13.00, а зовсім не ввечері.


- І висновки з цього випадку зроблені. Якщо ви хочете їх підкріпити письмово, будь ласка, звертайтеся, ми цю ситуацію вчора з начальником департаменту житлово-комунального господарства розібрали. І поставили завдання керівнику, щоб такого більше не було, - так відповів мер міста.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 17

158
10 січня 2020 18:04

У людей трагедия, налицо просчеты в работе городских служб (или даже преступная халатность посадовых осиб), и наказание оччень суровое: кому то сказали "ай-я-яй!".

Неужели это так и сойдет с рук людям, получающим большие оклады и живущим за наши налоги?!


99 2
1 656
10 січня 2020 18:49

За словами Віталія Малецького, керівники отримали усне попередження про те, що ця служба має працювати у будь-який день та цілодобово.

 

Гнать надо таких работников,но этого не будет,так как ктото имеет откат.

А у нас не мер,а так пустое место, котрый не может навести у себя в городе порядок!!!!

Там копы из простого водителя делают закоренелого преступника,вмуницыпальная полиция избивает тех кого должна защищать.Ну по этому поводу вобще перебор.


75 5
240
10 січня 2020 19:43

цинично, но, что я могу сказать...

 

люди честно ответили, что - "що тіло привезли «не ті, хто потрібно» и поэтому стали работать строго по инструкции, как ответсвенные работники строго придираясь к каждой букве... 

можно подумать, что "Легионер" не знал существующих на рынке ритуальных услуг порядков и не предупредил заказчиков, что этот морг "обслуживают" не они...  

 

ЗЫ. что-то изменится? не думаю, просто немного расколотили болото... со временем муть улжется и все вернется на круги своя) 


44 2
0
10 січня 2020 19:55

Интересно, вот мэр крякнул на праздник, а его тут не принимают. Неужели в областной поедет, где В.Украинец заведует?


39 2
158
10 січня 2020 20:59

Цитата: Saidis
можно подумать, что "Легионер" не знал существующих на рынке ритуальных услуг порядков и не предупредил заказчиков, что этот морг "обслуживают" не они.
Шо за информация? У нас два морга. Судебно-медецинский (4 п-ка) везут "криминальные трупы"  и обычный морг (1 п-ка) везут на сохранение, умерших естественной смертью. Забирает всех Легионер и везут, куда укажет полиция. О каком рынке ритуальных услуг Вы говорите? Похоронные бюро сюда не относятся.


10 21
240
10 січня 2020 23:54

Цитата: Маэстро

Шо за информация?
Забирает всех Легионер и везут, куда укажет полиция. 

Спасибо за трепетное участие. Я троих похоронила. Советы Маестро уже не нужны. Ценная информация тем более. 


14 2
417
11 січня 2020 08:46

Надо открывать частные морги. Вон минюст инициирует частные СИЗО, тогда чем это не выход? 


6 2
1 088
11 січня 2020 09:07

Ганьаба чудо Меру!!!

В отставку чудо Мера!!!


38 1
29
11 січня 2020 09:19

Каждый день, открывая "Телеграф", я диву даюсь, куда мы катимся? Разве наша городская власть не знает, что люди рождаются и умирают не по расписанию? В роддоме есть персонал, который примет ребенка в выходной и праздник (и мер с довольным лицом, кстати, фоткался и вручал подарки мамочкам, родившим в новый год), так почему смерть человека нельзя принять в праздник? Это просто верх цинизма и бесчеловечности! Когда уже наши "можновладци" перестанут быть роботами, а будут людьми? 


58 0
88
11 січня 2020 10:46

я не могу поверить в происходящее - морг работает не круглосуточно?!
вы там вверху вообще охренели???
что это бл.. за "устное предупреждение" ??
какой официальный график работы морга?



Если у морга рабочий день и нет никого в течении 3-х часов - это прогул и увольнение, а не устное предупреждение
---
Под прогулом понимается отсутствие работника на работе более трех часов в течение рабочего дня без уважительных причин (п. 4 ч. 1 ст. 40 КЗоТ; п. 24 постановления Пленума ВСУ от 06.11.92 г. № 9).


48 0
0
11 січня 2020 11:02

 Просто загальнонаціональне свято, розумієте?  

Сказочный...Кого мы только выбираем рулить?...


38 0
680
11 січня 2020 13:07

Похоронная мафия в деле. Все ок, расслабтесь.


19 1
1 656
11 січня 2020 15:12

Цитата: combat


вы там вверху вообще охренели???
что это ***. за "устное предупреждение" ??
какой официальный график работы морга?

 



А что он может ему кроме устного предупреждения,если они за одним столом употребляли.


16 1
307
11 січня 2020 15:54

жесть


10 0
0
11 січня 2020 22:06

работники в морге были, они значит работали, если праздник, были бы дома, значит надо *** их поставить и ... ну вы поняли.


9 1
0
12 січня 2020 16:38

виталька хозяин хоть куда


10 0
0
13 січня 2020 11:15

Мои соболезнования авторам обращения, в такой трагический для семьи день, пережить еще и это, очень жаль, что деньги, лишают людей всего человеческого...по своему горькому опыту знаю, мама только умерла, вызвали полицию, пока ждали ее, нам уже "легионеры" сами звонили, хотя мы к ним не еще обращались, мама умерла вечером в будний день, к семейному доктору за справкой о смерти обратились, только утром следующего дня, после полиции приехали "легионеры"... и ответ "не те приехали" очень много объясняет, очень стыдно и горько читать это все 


8 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх