«У нас на балконі завжди дивилися футбол незнайомі люди»: вболівальник «Кременя»

20.10.2019, 10:25 Переглядів: 3 482

 

Історія палкої підтримки кременчуцького клубу від 4 поколінь вболівальників «Кременя»

Кременчужанин Ігор Шаповалов не один рік є футбольним та хокейним вболівальником. Велика родина Ігоря вболіває за «Кремінь» та підтримує київське «Динамо». Батько Ігоря Анатолій Олександрович майже не пропускає домашніх ігор, син Гліб та навіть маленький 5-річний онук Мишко підтримують рідну команду.

 

Вперше Ігор потрапив на футбол у 1978 році, коли грав «Уралмаш» - «Карпати» 1 ліга чемпіонату СРСР.

 

- Потрапив вперше на такий серйозний чемпіонат в Єкатеринбурзі. У нас тоді не було команди.

 

Ще наприкінці 60-х у нас була команда «Дніпро», яка виступала у групі Б. Як пам'ятаю, ми жили поруч зі стадіоном «Дормаш» і вікна якраз виходили на стадіон, тоді ще тополь не було. Й люди сиділи у нас на балконі та дивилися футбол. До нас завжди приходили дивитися футбол незнайомі люди. Навіть сиділи люди на даху, щоб подивитися футбол, - розповів Ігор.

 

Мама Ігоря працювала в готелі «Дніпровські зорі», саме там зупинялося київське «Динамо» та інші імениті команди з зірками футболу того часу.

 

- З 5 років вболіваю також за київське «Динамо», й дід, тато, син та онук вболівають за «Динамо». Єдине вболівав проти киян, коли вони грали з «Кременем». Чи було важко? Нічого страшного, ми ніколи не вигравали, - всміхнувся Ігор. - Щонайпам'ятніший матч був з київським «Динамо», коли київське «Динамо» вперше стало чемпіоном України саме в Кременчуці. Стадіон «Політехнік» був забитий майже на 20 тисяч вболівальників. Люди тоді в проходах сиділи, ажіотаж був неймовірним. І мені запам'яталося, наче вони перемогли з великим рахунком 4:1 й розгромили нашу команду. «Динамівці» тоді скромно хотіли покинути стадіон «Політехнік». Вболівальники не розходилися й вимагали коло пошани. Гравці «Динамо» біжать, а стадіон скандує: «Динамо! Динамо!». Вони, мабуть, не очікували, що їх в чужому місті так приймуть.

 

На футбол коли грає «Кремінь» родина Ігоря Шаповалова намагається приходити в повному складі. 83-річний дідусь Анатолій Олександрович з 1986 року намагається не пропускати жодного домашнього матчу «Кременя».

 

- У Вищій лізі за 6 років лише пару ігор домашніх пропустив, - зазначив Ігор. - 5-річний Михайло підросте й також ходитиме на хокей... Не завжди виходить, але намагаємося всі разом ходити на футбол. А ось з дідом ходимо на всі домашні ігри без виключення.

 

На жаль, через службу у 81 бригаді Ігорю доведеться пропустити кілька домашніх матчів «Кременя» на стадіоні «Кремінь-Арена». Зараз військовий захищає територіальну цілісність України на східних рубежах.

 

 

 

Син Ігоря Гліб також вболіває за «Кремінь» та київське «Динамо». Хлопця на стадіон привів тато.

 

- Батько привчив й водив мене на футбол. Ще у 90-х, коли мені було 6 років, ходив на ігри «Кременя» у Вищій лізі. Запам'яталося, як ми грали з київським «Динамо». Коли Андрій Шевченко та інші з молодої команди Валерія Лобановського розминалися, а я маленьким підходив до них й подавав м'ячі, - згадує Гліб.

 

- Дідусь дуже хвилюється, що «Кремінь» не грає вдома. Він дуже чекає коли «Кремінь» гратиме вдома на стадіоні «Кремінь-Арена». Він сказав, що не помре, поки «Кремінь» не зіграє у Вищій лізі... 15 років чекали на Першу лігу, - додав вболівальник Ігор Шаповалов.


Нагадаємо, що «Кремінь» після виїзду до «Балкан» проведе домашній матч на стадіоні «Кремінь-Арена». 26 жовтня кременчужани приймуть «Металіст-1925» Харків. До відкриття відреставрованого покриття залишається 6 днів.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх