Депутат вимагала прибрати у Кременчуці шлагбаум родичів першого віце-мера

6.07.2019, 13:31 Переглядів: 6 572 Коментарів: 2

  

Під час засідання виконкому депутат Піддубна заявила, що біля «Амстору», де встановлений шлагбаум, беруть гроші за проїзд і назвала це обкраданням кременчужан. На порядку денному було питання про кіоски біля стоянки маршруток з шлагбаумом

Фірма «ПІК-18» не платитиме за 4 кіоски внесок в інфраструктуру

5 червня виконком вніс зміни до чотирьох своїх попередніх рішень про погодження ТОВ «ПІК-18» розміщення чотирьох зблокованих торговельних павільйонів на вулиці Халаменюка, у районі майданчика для міжміських маршруток.


Нагадаємо, у травні влада погодила чотири павільйони загальною площею 120 кв м ТОВ «ПІК-18», у засновниках якого Дон Андрій Олександрович, брат дружини першого віце-мера Володимира Пелипенка. «ТелеграфЪ» тоді з'ясував, що один із павільйонів «виріс» ще до того, як виконком офіційно погодив розміщення споруд.




Тоді, погоджуючи павільйони, мер Віталій Малецький зауважив, що підприємець заплатить внесок в інфраструктуру міста. Та після змін, які внесли на останньому засіданні виконкому, «ПІК-18» вже не платитиме цього внеску: пункти про сплату виключені з нової редакції рішення.


Як пояснила Олександра Волощенко, керівник управління архітектури міста, у рішення внесли «технічні правки»: оскільки територія, де встановлені павільйони, вже в оренді у підприємця, він платить за оренду земельної ділянки (під стоянкою міжміських маршруток). Тому внесок на розвиток інфраструктури платити не потрібно.


Шлагбаум — елемент благоустрою, каже мер

На початку обговорення питання депутат Оксана Піддубна спитала в мера: чи не планує він взагалі прибрати шлагбаум? І чому фірма, пов'язана з першим віце-мером, бере 100 гривень за проїзд транспорту?


Мер зауважив, що шлагбаум не стосується питання, що розглядається. Але відповів: шлагбаум встановлений на ділянці, яка передана фірмі, яка здійснює там комерційну діяльність. І висловив думку, що діяльність «законним чином передбачає встановлення інженерних конструкцій, систем забезпечення благоустрою».


Керівник управління архітектури підтвердила, що шлагбаум — елемент благоустрою. Законність плати по 100 гривень, про яку казала Піддубна, ніхто з посадовців не прокоментував.


- Що від цього отримує місто, якщо люди сплачують 100 гривень підприємству — фактично Володимиру Михайловичу (Пелипенку — ред)? - запитала Піддубна.


- Ви відповідальні за свої слова. Якщо у вас є переживання, підозри з цього приводу, пишіть заяву до поліції, - відповів на це мер Віталій Малецький


Володимир Пелипенко довго мовчав, але таки висловився у бік Піддубної:

- Почніть з себе. Ви почитайте хоча б свою декларацію, яку ви подавали. Ви не вказуєте половину своїх статків.

- Я вказала все, що в мене є, по собі не рівняйтеся! - заперечила Піддубна. - А ви (ваші родичі) по сто гривень стягують. Це обкрадання мешканців!


Малецький з Пелипенком перезирнулися, посміялися — і мер поставив на голосування питання про зміни до рішення щодо «ПІК-18» на голосування. Усі дружно проголосували, включаючи Володимира Пелипенка.


- А ви підмахуєте, Віталій Олексійович! - обурювалася Піддубна.


- Оксано Миколаївно, які ви слова знаєте! - зреагував мер Малецький.


І виконком продовжив свою роботу.


Нагадаємо, шлагбаум біля «Амстору» з'явився у 2018 році, і тоді плата у 100 гривень викликала неабияке обурення мешканців. Тоді активісти, у тому числі й АТОвці, навіть розібрали шлагбаум. Та згодом він «відновився». На той момент депутати на сесії так і не з'ясували, кому ж він належить?


Оксана Піддубна та Володимир Пелипенко є кандидатами в народні депутати на 146-му мажоритарному виборчому окрузі.

Автор: Тетяна Донченко Фото: Артем Коваленко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 2

1 661
6 липня 2019 19:56

Вот там банда собралась.


19 0
104
7 липня 2019 05:44

И только ордному человеку - депутату это необходимо? " И все дружно проголосували" - Нормально? И за кого народ будет голосовать? Вот вопрос.


18 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх