Брат дружини першого віце-мера Кременчука отримав місце під чотири павільйони біля «Амстору»

18.05.2019, 11:02 Переглядів: 6 178 Коментарів: 4

 

Ще до того, як виконком надав дозвіл, один із павільйонів на вказаному місці уже встиг «вирости»

Чотири павільйони - як торговий центр

Виконком Кременчуцької міської ради на своєму засіданні 17 травня погодив ТОВ «ПІК-18» розміщення чотирьох зблокованих торговельних павільйонів на вулиці Халаменюка, у районі майданчика для міжміських маршруток. Кожна споруда по 30 кв м, тобто в цілому 120 кв м у жвавому місці.


Під час засідання виконкому депутат Оксана Піддубна звернула увагу, що хороше місце під торгівлю без конкурсу отримує брат дружини першого віце-мера Володимира Пелипенка. Міський голова Віталій Малецький спочатку мовчав, та врешті відреагував.


- Якщо людина підприємець, то яка різниця, яке в неї прізвище? - сказав мер.

 

Та додав, що підприємець платитиме внесок в інфраструктуру міста. Зауважимо, що землю в оренду під стаціонарне будівництво (капітальної споруди магазину) можна отримати, за законом, лише через аукціон на право оренди землі. Але це правило не розповсюджується на тимчасові споруди - от і буде без конкурсу чотири павільйони, площа яких сумарно як один чималенький магазин. Треба бути дуже обізнаним підприємцем, щоб знати про таку можливість і про вільну землю у жвавих місцях для торгівлі. 


Хто у засновниках «ПІК-18»

Відповідно до даних аналітичної системи YouControl, яка використовує відкриті державні дані, ТОВ «ПІК-18» зі статутним капіталом у 1000 грн зареєстровано 19.04.18 року. Має доволі широкий спектр діяльності — від пасажирського транспорту до торгівлі продуктами харчування.


Має двох засновників — це Дон Андрій Олександрович (внесок у статутний капітал 700 грн) та Куценко Петро Іванович (внесок у статутний капітал 300 грн). Керує підприємством Куценко Олег Петрович.


Засновники та керівники пов'язані й іншими підприємствами. Зокрема, Дон Андрій Олександрович є одночасно й засновником ТОВ «Кременергобуд», яке у вересні 2018 року засвітилося у реалізації одного з проектів громадського бюджету Кременчука - реконструкцією освітлення у школі №26.


 


Тоді у мережі Фейсбук розгорівся конфлікт: батьки мали претензії до того, які світильники пропонує фірма, і дивувалися, звідки взагалі вона взялася та хто її рекомендував. Сума закупівлі послуги була допорогова — тож тендер не проводився.


Тоді ж громадська активістка Лариса Гориславець виявила зв'язки фірми «Кременергобуд» з братом дружини першого віце-мера.



Так, без тендерів ця фірма отримала за 2017-2018 ще 5 замовлень на суму понад мільйон гривень — усі без конкурсу. Перша адреса ТОВ «Кременергобуд» співпала з адресою ТОВ «Алькорцентр», якою раніше керував нинішній перший віце-мер Володимир Пелипенко.


 


Аналітична система YouControl вказує, що засновницею «Алькорцентру» спершу значилася Марина Олександрівна Дон, а пізніше – Марина Олександрівна Пелипенко.

 

Лариса Гориславець знайшла й інші докази того, що це — одна й та сама людина. Зокрема, один із сайтів показав, що Марина Олександрівна Дон та Андрій Олександрович Дон були зареєстровані за однаковою адресою у селі Піщане. Дата народження Марини Пелипенко, яку «засвітив» Фейсбук, співпадає з датою народження Дон Марини Олександрівни з Піщаного.


 


До речі, під час одного з публічних заходів «ТелеграфЪ» поцікавився безпосередньо у Володимира Пелипенка, чи є Андрій Дон братом його дружини. Пан Пелипенко промовчав — не підтвердив, але й не кинувся спростовувати інформацію. Так само, як і під час засідання виконкому.


Не встиг виконком дозволити — а павільйон уже виріс

    

Ці фото зроблені 17.05.19 року — через кілька хвилин після того, як відбулося засідання виконкому. Новенький та величенький павільон для торгівлі пиріжками та піцою стоїть біля стоянки з маршрутками не один день. Такий свіженький, усередині ще не закінчені будівельні роботи. Тобто споруда з'явилася ще до того, як виконком ухвалив рішення про її розміщення.


 


На якій підставі він з'явився? Ми вирішили запитати в співзасновника ТОВ «ПІК-18» Андрія Дона (телефон знайшли в ЄДР — Єдиному держреєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, щоправда, в контактах іншої фірми, де він є директором — уже згадуваного ТОВ «Кременергобуд»).


- Сьогодні виконком ухвалив рішення про розміщення чотирьох павільойнів біля «Амстору», де відстій маршруток. Один із павільйонів ми уже бачили. Чому він зараз уже стоїть?


- Я вам не підкажу, звертайтеся до директора, - відповів Андрій Дон.


- Але ж у вас більша частка власності.


- Більша, але чому там стоїть павільйон я поки що не знаю.


- Але це ваш павільйон, «ПІК-18»?


- Звертайтесь до директора, - все, що ми почули, і пан Андрій Дон поклав слухавку.


На жаль, зв'язатися з Олегом Куценком, директором ТОВ «ПІК-18» (за сумісництвом) нам не вдалося — телефон, вказаний в ЄДР для зв'язку з керівником не відповідав. Ми спробували телефон іншого підприємства, де він є директором — ПП «Креміньавтосервіс». Нам не дуже люб'язно відповіли, що Олег Куценко за кордоном...


«ТелеграфЪ» перевірив ухвалені рішення виконкому стосовно розміщення павільйонів на офіційному сайті мерії. На площі біля «Амстору» та маршруток (крім «ПІК-18») надавали дозволи хіба що цирку...


Отут ми й не погодимося з мером. За нашою версією, прізвище співзасновника ТОВ «ПІК-18», яке звело павільйон, не встигши отримати дозвіл, таки має значення. Бо чи зійшло б таке з рук звичайному підприємцю?

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 4

0
18 травня 2019 11:38

Музей бы с такой скоростью ремонтировали


37 0
0
18 травня 2019 11:46

Да..Кум,брат,сват все как всегда.


33 0
115
18 травня 2019 14:11

В другой стране и другом городе люди бы устоили бойкот таким нуворишам-тупо  не покупали  продукцию в ихнем павильоне.Месяц-два-три и сами закрылись бы.Но у нас же "КАКАЯ РАЗНИЦА",похоже,что одной Поддубной это надо.То же касается и платной стоянки для маршруток.


31 0
0
18 травня 2019 15:04

Кличко прийдёт - мафы уберёт... так в Киеве говорят)))


6 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх