«Народжені перемагати»: у Кременчуці може з’явитися військова частина 81 бригади

10.06.2019, 11:30 Переглядів: 8 194 Коментарів: 1

 

У приміщенні проводиться ремонт. Ні в бригаді, ні у Кременчуцькому військкоматі інформацію не підтверджують, проте і не спростовують

На базі Кременчуцької виправної колонії 69 може з’явитися військова частина, а саме 81 окрема аеромобільна бригада. Як стало відомо «Телеграфу» з власних джерел, Кременчук особисто відвідував легендарний український військовий, Герой України та командувач Десантно-штурмових військ Збройних сил України Михайло Забродський




Він оглянув місце майбутньої дислокації військових. У прес-службі 81 бригади за 2 місяці не відповіли на запити щодо розміщення в нашому місті бригади. У Кременчуцькому військкоматі повідомили, що з 81 бригади оглядали ймовірне розміщення частини у Кременчуці та Горішніх Плавнях, проте ніяких документів, які підтверджують можливу дислокацію бригади немає. Проте на сторінці самої 81 бригади у квітні з’явилася інформація про ремонт приміщення для розміщення там 5 батальйонної тактичної групи. 


- Десантники, звичайно не хвастуни, але є чим пишатися) Не так давно, ці приміщення були в занедбаному стані, а умови, для проживання залишали бажати кращого! Однак, сьогодні в Полтавській області, для військовослужбовців 5 батальйонної тактичної групи 81 окремої аеромобільної бригади відремонтовано та реставровано майже усі приміщення для нормального побуту, навчання та повсякденної життєдіяльності частини. Особливий склад групи має можливість і проживати, і харчуватися, і виконувати свої функціональні обов’язки в достойних умовах, як це належить Десантно-штурмовим військам ! І це тільки початок, роботи тривають… P.S. фото до та після додається) (фотографії ремонту до та після розміщені у фотоблоці – ред.) – йдеться у повідомленні 81 окремої аеромобільної бригади.


Нагадаємо, що 31 грудня 2014 року була підписана директива про створення 5 батальйонно-тактичної групи високомобільних десантних військ (ВДВ), яку підписав начальник Генштабу Збройних сил України. Місцем її формування було визначено Кременчук, через що нова військова частина отримала найменування «Кремінь».



4 роки назад на засіданні виконкому прозвучала інформація, що сформовану батальйонно-тактичну групу аеромобільної бригади ВДВ А 1493 хочуть розмістити на території 107 ракетного артилерійського полку. Це близько 1000 військових. Тоді представник 107 полку зауважив, що казармений фонд не може помістити додатково тисячі військовослужбовців. В цьому випадку бійцям-ракетникам самим ніде буде розміститися після повернення із зони АТО.


81 окрема аеромобільна бригада (81 ОАеМБр, в/ч А2120) - військове з'єднання десантних військ Збройних сил України. Бригада була створена восени 2014 року на базі підрозділів 95 окремої аеромобільної бригади та 25 окремої повітрянодесантної бригади. Одразу після формування у Краматорськ та злагодження приступила до виконання завдань у зоні бойових дій війни на сході України. 


Наприкінці 2014 та на початку 2015 року, бригада тримала оборону в Донецькому аеропорту і прилеглих районах. 2016 року підрозділи бригади, зокрема 122 батальйон, стояли на захисті міста Авдіївка. Базується бригада у Констянтинівці.


Автор: Альона Душенко Джерело фото: 81 окрема аеромобільна бригада Джерело відео: Військове телебачення України
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

194
10 червня 2019 20:10

Заключенные и десантники будут вместе срок мотать?


4 5

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх