Кременчуцький пес Джек - гроза порушників: він знаходить наркотики та вкрадені телефони (доповнено)

10.06.2019, 11:01 Переглядів: 4 086

 

Пухнастий спеціаліст з наркотиків працює в зоні проведення Операції об'єднаних сил

Чотирилапий правоохоронець з Кременчука продовжує допомагати нацгвардійцям у зоні проведення Операції об'єднаних сил. За інформацією прес-служби військової частини 3059, за два дні пес Джек допоміг знайти наркотики та вкрадений мобільний телефон.


Джек породи німецька вівчарка, за спеціальністю він патрульно-розшуковий пес. Кожного року Джек з нацгвардійцями відправлявся у зону проведення АТО/ООС. Він по натурі злюка, проте відповідальний пес, який визнає лише своїх кінологів. Чотирилапий правоохоронець пенсійного віку, хоча може дати фору ще деякій пухнастій молоді.


 


Наступного року Джек збирається на пенсію, тому для нього це остання ротація на передову. Про це «Телеграфу» розповів начальник кінологічної групи Владислав Чорнокондратенко.


 

6 червня кременчуцькі гвардійці, які виконують завдання в рамках проведення ООС, разом із представниками Кальміуського відділу поліції несли службу у мобільній групі поблизу населеного пункту Сартана. Під час патрулювання правоохоронці затримали 37-річного громадянина у якого Джек знайшов 4 поліетиленові пакети, 2 газетних згортки та 1 банку об’ємом 3 літри з подрібненою сухою речовиною рослинного походження схожою на канабіс загальною вагою близько 1200 грам. 



Відомості внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками складу злочину, передбаченою ч.1 ст. 309 Кримінального кодексу України (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту). 


Наступного дня до правоохоронців звернувся чоловік, який повідомив, що у нього з куртки вкрали телефон Blackview. Джек й цього разу прийшов на допомогу. Й по гарячих слідах правоохоронці затримали мешканця населеного пункту Талаківка. У чоловіка вилучили речовий доказ, сума збитку 1500 грн. За ознаками складу злочину, передбаченого ст. 185 Кримінального кодексу України (крадіжка).


 
 

Джек на цьому не зупинився й допоміг знайти 39 насаджень конопель. Військовослужбовці разом із працівниками поліції отримали оперативну інформацію щодо незаконного вирощування канабісу. Правоохоронці разом з військовими вирушили в смт Сартана, щоб перевірити інформацію. Близько 11.00 Джек допоміг знайти та затримати громадянина у якого під час обшуку виявили та вилучили 39 конопель. Вилучені насадження направлені на експертизу. Відомості внесли до ЄРДР за ознаками складу злочину, передбаченою ст. 310 Кримінального кодексу України (посів або вирощування снотворного маку чи конопель).

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Владислав Чорнокондратенко
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх