Субсидія готівкою: як тепер кременчужанам платити за комуналку

12.03.2019, 11:33 Переглядів: 5 916 Коментарів: 8

Нагадуємо: тим хто отримав на руки субсидію від держави, треба самостійно сплатити повну суму платежу

До редакції звернувся пенсіонер Юрій і попросив допомоги: вони з дружиною – пенсіонери. Субсидію принесли готівкою разом із пенсією. Тепер вони не можуть розібратися: як платити за газ? Чи то на руки вони отримали зекономлене, чи всю суму субсидії?


Нагадуємо: ті, кому субсидія призначена з 2018 року, отримують на руки всю суму субсидії. А відтак, взявши гроші від держави, тепер потрібно заплатити за газ (і за всі комплуги) всю суму, яка вказана у платіжці – повний рахунок за лютий 2019 року. Це дуже важливо, адже за прострочену понад місяць заборгованість позбавлятимуть субсидій.


Якщо фактичний рахунок за компослуги менший, ніж отримана на руки субсидія, решту можна використати на власні потреби або відкласти на оплату компослуг в наступному місяці. До речі, кременчужани отримують листи від Мінсоцполітики про спосіб отримання монетизованої субсидії та нагадування, що отримані гроші потрібно використати за призначенням.


«Враховуючи те, що субсидія – це державна допомога на оплату житлово-комунальних послуг, звертаємось до вас із проханням забезпечити вчасну оплату послуг з урахуванням отриманих коштів, оскільки наявність простроченої заборгованості унеможливить подальше надання державної підтримки», - йдеться у листах Мінсоцполітики.



Нагадаємо, з 12 березня розпочинається виплата субсидій готівкою не пенсіонерам – через «Ощадбанк». При отримання субсидії миттєвим переказом «Швидка копійка» людям одразу пропонуватимуть заплатити за компослуги.



Є й альтернативні способи платежів - не через касу: платити через інтернет або налаштувати регулярний платіж з банківської картки. Так ви не переплачуватимете за квітанції. 


Тим, кому субсидія призначена з 2019 року, готівку ще не дають

Нагадаємо, уряд одночасно запустив дві моделі монетизації. Тим, кому субсидія призначена з 2019 року, гроші готівкою не видають: кошти, як і раніше, надходять на персоніфіковані особові рахунки в «Ощадбанку» і автоматично зараховуються за компослуги. Тож так звані «нові» субсидіанти мають, як і раніше, платити за компослуги за винятком субсидії. А залишок субсидії готівкою отримають на руки у травні – по закінченні опалювального сезону.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 8

1 031
12 березня 2019 11:43

 Это же просто "хаос" будет творится в оделениях Ощадбанка . Почему бы не рассмотреть варианты монетизации и в других банках... на зарплатную или другую карту.


15 0
0
12 березня 2019 11:50

уже творится: зашел сегодня заплатить, а там очередь бабушек-дедушек, человек с 30... пакращэння вжэ сьогодни!


22 8
1 031
12 березня 2019 12:29

 Будет "попа" , как на Укрпочте во время выдачи пенсий. Вообще не понятно, если даже переведут всех на карты, терминалов у Ощадбанка мало , интернетом большинство пенсионеров и др. не пользуются,  все сотрудники (а их будет 100% не хватать) будут загружены ,консультации толком спросить не укого.



 И по звонкам ..Ощадбанк посылает в отдел субсидий , а отдел субсидий в ощадбанк.flushed


10 1
0
12 березня 2019 12:57

Полная херня,половина этих денег пойдет на другие цели,а не на комуналку.


8 3
1 031
12 березня 2019 13:16

Не в любом отделении Ощадбанка г. Кременчуга можно зарегистрироваться на приём. На ул. Богаевского к примеру нельзя, даже обьявление вывесили странное : "Сьогодні каса не працьює , а завтра невідомо"



Это разве усиленый режим работы , когда с других отделений переводят сотрудников работать в "центральные" ?


6 0
0
12 березня 2019 13:20

вангую, что через пару месяцев вернут всё на круги своя...


7 2
1 088
12 березня 2019 14:53

И по звонкам ..Ощадбанк посылает в отдел субсидий , а отдел субсидий в ощадбанк.

Европа!


7 5
194
12 березня 2019 15:52

Цитата: inattentive

 Это же просто "хаос" будет творится в оделениях Ощадбанка . Почему бы не рассмотреть варианты монетизации и в других банках... на зарплатную или другую карту.

В других банках нельза потому что пороху и правительству с малецким в купе На Вас НАПЛЕВАТЬ для них создавать неудобство людям сродни просмотру мапет шоу,они в экстаз приходят когда люди друг друга давят в очереди за подачками с их барского стола


16 5

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх