Три роки Малецького: створення індустріального парку

17.12.2018, 16:30 Переглядів: 3 170

Щось пішло не так...

16 листопада виповнилося три роки з того моменту, як Віталій Малецький отримав повноваження міського голови. З цього приводу «ТелеграфЪ» запустив серію статей, в яких перелічуються обіцянки мера: які з них виконані, які в процесі виконання і які, можливо, так і залишаться обіцянками.

 

Одна зі спірних обіцянок — це створення індустріального парку в Кременчуці. Такий парк у будь-якому місті України сприяє його промисловому розвитку і створенню нових робочих місць.

 

Етапи розвитку індустріального парку:

Ще 26 червня 2013 року Кременчуцька міська рада виступила ініціатором створення індустріального парку «Центральний». Його учасники могли б діяти в сферах переробної промисловості, науки та досліджень, інформації і телекомунікації.


Майже через 3 роки, 23 червня 2016 року (тобто вже при Малецькому) керуючою компанією міськрада обрала «Кременчуцький центр міжнародних зв`язків і економічного розвитку міста «Кременчук Інвест»».


17 травня 2017 року Управління містобудування та архітектури виконавчого комітету Кременчуцької міської ради і Український державний науково-дослідний інститут проектування міст «Діпромісто» уклали договір про створення детального плану території індустріального парку. Парк мав займати площу в 168,55 га. На карті це виглядало наступним чином:

  

 

  • сектор 1 – «Hi-Tec» (машинобудування) —  передбачає розміщення підприємств приладобудування, машинобудування та інших сфер виробництва, створюваних на основі впровадження нових технологічних розробок — 50,05 га.
  • сектор 2 – «Logistics» (логістика) — складські та фасувальні будівлі, автотранспортні підприємства та митні склади — 19,76 га.
  • сектор 3 — «TechnoPolis» (ІТ технології та електроніка) — майданчик для розвитку передових інформаційних, телекомунікаційних технологій та нанотехнологій, виробництва електроніки — 27,35 га.
  • сектор 4 — «EcoLife» (харчова та переробна промисловість) — підприємства харчової та переробної промисловості, підприємства з розробки та виробництва високотехнологічних медичних виробів, біотехнології та фармацевтики.
  • сектор 5 — «Еnergetics» (альтернативна енергетика та машинобудування) — підприємства, що працюють в сфері енергоефективних та енергозберігаючих технологій, виготовляють відповідні прилади та обладнання. Приладобудування, виробництво сільськогосподарської техніки — 44,61 га
  • бізнес-сіті — може включати офіси вільного планування, конферанс-зали, прес-центр, кімнати переговорів, data-центр, відділення банківського обслуговування, відділення зв’язку, кафе або їдальня, поліграфічний центр, бізнес-готель, вулична та підземна автостоянки — 20,12 га.

 

9 серпня 2018 року відбулася XXXI сесія Кременчуцької міської ради VII скликання, на якій рада вирішила ліквідувати цей парк.


23 вересня Мінекономрозвитку видала наказ про виключення з Реєстру індустріальних (промислових) парків всіх відомостей про парк «Центральний».

 

Тому чи буде за 2 роки створено з нуля індустріальний парк — невідомо, але судячи з минулого досвіду, це майже нереально.


Автор: Артем Кузьменко Джерело фото: kremenchukinvest.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх