Забули вклеїти нове фото у паспорт - доведеться забрати ID

10.10.2018, 13:33 Переглядів: 23 801

 

Кременчужан попереджають про зміни у законодавстві

Кременчужани, які після 25-го чи 45-го Дня Народження більше ніж на місяць забули змінити фото у паспорті, відтепер не зможуть цього зробити - доведеться міняти документ на ID-картку. Про це попереджають у ЦНАПі.


З 5 жовтня 2018 року набрали чинності зміни, внесені Урядом до постанови Кабінету міністрів України від 25 березня 2015 р. № 302 «Про затвердження зразка бланка, технічного опису та Порядку оформлення, видачі, обміну, пересилання, вилучення, повернення державі, знищення паспорта громадянина України».


Відповідно до внесених змін, як і раніше кременчужани, які досягли 25- чи 45-річного віку можуть вклеїти фотокартку до паспорта у формі книжечки чи оформити новий ID-паспорт. Але якщо ви не звернетесь за вклеюванням фото впродовж місяця, то обмін паспорта на ID-картку здійснюватиметься в обов’язковому порядку.



Також тепер паспорт на ID можна змінити за бажанням у будь-який час, а не лише по досягненню 25 чи 45 років.


Проте, Міграційна служба наголошує, що обов’язкова заміна документів законодавством не передбачена, відповідно до закону всі раніше видані документи будуть чинними до завершення строку їх дії.


Як раніше писав ТЪ, для підлітків, які оформляють паспорт вперше - ця послуга безкоштовна, для інших паспорт коштуватиме 279 гривень при отриманні в звичайному порядку - протягом 20 робочих днів. Якщо ж людина хоче отримати ID-паспорт в терміновому порядку, то віддати за це доведеться 366 гривень.


Теги: паспорт
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх