Кременчужани зможуть обміняти паспорт-книжечку на ID-картку

14.05.2018, 07:01 Переглядів: 5 211

 

Власник документу сам вирішує: вклеїти фото до паспорта у формі книжечки чи оформити ID-картку. За пару місяців кременчужани зможуть обміняти паспорт

Послуга з вклеювання фотокартки до паспорта-книжечки по досягненню 25 та 45-річного віку є доступною. Про це повідомляє прес-служба Центру надання адміністративних послуг. 


З 17 квітня 2018 року визнано таким, що втратив чинність наказ МВС, який затверджував Порядок оформлення і видачі паспорта громадянина України у формі книжечки зразка 1994 року.


Попри те, що паспорт у вигляді книжки не видається, є можливість, за бажанням особи, вклеїти фотокартку до такого паспорта по досягненні 25- та 45-річного віку. Таким чином, як і раніше після досягнення 25- та 45-річного віку особа самостійно вирішуватиме, чи вклеїти фото до паспорта у формі книжечки, чи оформити ID-картку.


У другому півріччі 2018 року заплановано запровадження послуги із заміни паспорта у формі книжечки на ID-картку за бажанням (сьогодні така заміна можлива лише у разі зміни прізвища, псування або втрати паспорта, а також за бажанням при досягненні 25- та 45-річного віку).


Поступове запровадження ID-картки без примушування громадян до заміни документів здійснюється відповідно до досвіду європейських країн та з метою уникнення ажіотажу та додаткових черг. На сьогоднішній день вже більше 70 центрів надання адмінпослуг (ЦНАП) в різних регіонах України надають послуги з оформлення біометричних документів. 


У Полтавській області такі ЦНАПи працюють у Кременчуці (площа Перемоги, 2,) Миргороді (вул. Старосвітська, 22/5) та у Полтаві (вул. Соборності, 36).

Теги: паспорт
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх