Два хет-трики, автогол та захоплюючий фінал: «Антон» став володарем Кубка ім.В.Й.Маньковського

7.09.2018, 08:01 Переглядів: 2 344

 

Новачкам з Горішніх Плавнів вдалося перемогти досвідчених «динамівців»

Восьмий рік поспіль у Кременчуці проходить традиційний футбольний турнір пам'яті Валентина Йосиповича Маньковського. 5 вересня у фінальному двобої зустрілися кременчуцьке «Динамо УПП» (УПП - управління патрульної поліції - ред.) та «Антон» з Горішніх Плавнів. 


 

За словами заступника керівника Федерації футболу Кременчука Вадима Маньковського, в турнірі взяли участь 16 команд. 


Валентин Йосипович Маньковський працював і директором стадіону й займав керівні посади, проте ніколи не цурався роботи. Він брав участь у становленні кременчуцького хокею та відродженні футбольного клубу «Кремінь». Валентин Йосипович все своє життя присвятив спорту. В пам'ять про нього і є цей турнір.


- Одне з життєвих кредо Валентина Йосиповича: «Люби не себе в спорті, а спорт в собі». Тому повністю весь робочий день, від світанку до заходу сонця, присвячував себе спортивним заходам. - розповів Вадим Маньковський. - В футбольному календарі Кременчука це один з найпрестижніших турнірів. Команди із задоволенням приїжджають не лише з Кременчука, а й Горішніх Плавнів, Глобино, Семенівки, Нової Знам'янки. Хочеться висловити вдячність футболістам, які своїм трудом та спортивними результатами віддають дань таким людям як Валентин Йосипович.


 


Фінальний матч подарував вболівальникам голи на будь-який смак. Вже у середині першого тайму динамівці трухнули поперечину, а за кілька хвилин Євген Аришко з передачі Чорномора відкрив рахунок - 1:0. Проте на перерву саме «Антон» пішов з перевагою: рахунок зрівняв Сергій Проша, а Ігор Чижов у компенсований час зрізав м’яч у власні ворота.


На початку другого тайму Євген Апришко зі штрафного зрівняв рахунок, а за 10 хвилин оформив хет-трик, реалізувавши вихід сам на сам. Гольова перевага «Динамо УПП» тривала не довго Сергій Проша не лише повернув паритет, а й сам оформив хет-трик у матчі. 



На жаль, «Динамо» не вдалося повернути чемпіонство в Кубку. Нагадаємо, що минулого року володарем кубку стала команда «JTI». Тоді у фінальному двобої «JTI» здолала опір «Великих Кринок», гра завершилася з рахунком - 3:2. А у 2016 році поліцейське «Динамо» у важкому бою переміг «Нафтовик», за рік до того ті ж «динамівці» перемогли «Трансгаз».



Кращим гравцем в «Динамо» визнали Євгена Апришка, а в команді «Антон» - Сергій Проша. 


Команда з Горішніх Плавнів «Антон» стала новим володарем Кубка Кременчука ім.В.Й.Маньковського. Плавнівці отримали кубок з рук дружини Валентина Йосиповича Валентини Петрівни.


Cherchez la femme або історія кохання народжених в один день під одним іменем


За кожним сильним чоловіком стоїть жінка, яка підтримує його у важку хвилину і розділить з ним радість перемог. Для Валентина Йосиповича такою підтримкою була дружина Валентина. Хоч за спеціальністю спортивний гімнаст Валентин Маньковський добре грав у хокей. Він був одним з тих хто організував хокейну команду, а також у 70-80-х роках відроджував футбольний клуб «Кремінь».

- Відвідувала майже кожен його матч на футболі, хокеї і навіть міні-футболі. Я зараз дуже вдячна любителям спорту та адміністраторами міста за те, що вони організовують такий захід. Адже Валентин Йосипович завжди піклувався про молодь, щоб не сиділа без діла.


За словами Валентини Петрівни, чоловік ніколи не думав про себе й ніколи не стидався братися за будь-яку роботу: ремонтував труби, які розірвалися при поливі газону. Буває вночі піде заливати ковзанку на стадіоні, щоб підготувати майданчик для змагань. Він 42 роки віддав спорту, у нього навіть трудова книжка не була закрита, так і помер працюючи.

Історія кохання подружжя Маньковських розпочалося саме на футболі. Валентина, закінчивши університет, отримала направлення в Кобеляцький район. Дівчина з подругами вирішила відвідати футбольний матч між селами.


- Молоді діачата-вчительки. Я - взагалі кроха (невеличкого зросту - ред.), 48 кг у білій сукні з косичками та бантиками. Під час матчу звернула увагу, що більшість футболістів падають однаково, а один коли падає підіймається на руки. Коли закінчився футбол він підійшов до мене познайомитися, - згадує Валентина.


Після знайомства Валентина майбутнього чоловіка чекала 4,5 роки з флоту, а потім прожили разом 50 щасливих років подружнього життя. Валентина Петрівна після смерті чоловіка навіть написала книгу «Это все о нем» й сподівається, що вдасться її видати.

Фото: Александр Попенко
Автор: Альона Душенко Фото: Александр Попенко Джерело відео: Kremen TV
Теги: футбол
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх