«Моя 9-поверхівка перетворюється в гуртожиток для безхатченків», - кременчужанка

7.09.2018, 07:03 Переглядів: 9 596

 

Будівля колишнього Крюківського РАЦСу, яка перебуває на балансі ГЖЕП «Автозаводське», занедбана і дошкуляє новоствореному ОСББ у будинку

Кременчужанка Лариса Гориславець силою Фейсбуку та розголосу вирішила боротися з безгосподарним ставленням до майна, яке належить територіальній громаді. Вона пише про занедбане приміщення у їхньому будинку на вулиці Чумацький Шлях, 9 та просить мера і депутатів звернути увагу на проблему.


 


«Куди бігти і що робити, якщо моя 9-поверхівка перетворюється в гуртожиток для безхатченків?
Будівля колишнього Крюківського РАЦСу. Це перший поверх моєї 9-поверхівки. РАЦС закрився у 2016 році. Сьогодні тут вже через вибите вікно можна побачити, що бомжі на паркеті розпалювали вогонь. Скляні двері підперті зсередині дерев’яними дверима з урочистої зали, де реєстрували шлюби. У самій залі шлюбів вибите верхнє вікно, а через скло видно обдерту штукатурку на стінах. Батареї поки що є. Але ми розуміємо, що це питання часу. І якщо хтось захоче це зробити, то мій будинок буде без опалення, бо тепломережі у нас спільні. 
Мені дуже цікаво, хто може допомогти?
І не менш цікаво знати, ЧОМУ стало можливим, щоб комунальна будівля за 2 роки перетворилася на руїну. 
Трохи деталей. Будівля на балансі ГЖЕП «Автозаводське». У моєму будинку створено ОСББ. Голова писав лист у ГЖЕП. Писали у ФБ у Службу Допомоги Мера Кременчужанам, яка відповіла, що балансоутримувач направив лист вищому керівництву. 
Я, у свою чергу теж направила листи в Управління міського майна. Мені цікаво, чому досі не чутно було ні про оренду, ні про продаж, і виглядає усе як намір довести будівлю до повного зруйнування. 
Сподіваюся, депутати звернуть увагу на проблему.»



  
Зауважимо, що якби приміщення належало співвласникам багатоквартирного будинку, вони б, відповідно до чинного законодавства, ще б могли й заробляти на спільному майні, здаючи його в оренду. Але КГЖЕП «Автозаводське» оформив документи про право комунальної власності на всі приміщення у будинках, на які лише можна — рішення ухвалювала сесія міськради.


 


Відтак бачимо, що замість того, щоб заробляти гроші, приміщення доводять до руйнування.


 

І це непоодиновий випадок. Ми писали про будинок на Східній, 20, де ситуація така сама - там уже вирізані батареї, а мешканці мерзнуть завдяки такому сусідству. Щоправда, мер обіцяв переобладнати приміщення колишнього магазину під квартири. От тільки, коли?

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: Фейсбук, сторінка Лариси Гориславець
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх