«Передамо все виконкому і зберемося через п'ять років, коли будуть вибори,» – лайфхак від депутата Плескуна

9.08.2018, 17:03 Переглядів: 2 654

 

У такий спосіб депутат Олександр Плескун запропонував не звужувати повноваженя міської ради. Йшлося про програму «Громадський бюджет», яку таки віддали на відкуп виконкому.

На сесії міської ради дев'ятого серпня депутати все ж ухвалили зміни щодо Програми «Громадський бюджет», проти яких виступила бюджетна комісія на чолі з її головою Олександром Плескуном.



У проекті йшлося про таке: «Доручити виконавчому комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області розробити та прийняти Положення міської цільової програми «Громадський бюджет м. Кременчука на 2016-2020 роки».


Бюджетна комісія запропонувала зняти питання на доопрацювання. З мотивів виступив Олександр Плескун.


- Я нарахував три проекти рішення, які стосуються скорочення повноважень міської ради. Я вважаю, що це рішення ми не повинні приймати, - висловився він.


Голова бюджетної комісії пояснив, що повнноваження ради фактично передаються виконавчому комітету. Так само він сказав про конкурс на управителів житла та про питання №20 сесії міськради про Порядок надання орендарю згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого комунального майна. На думку Плескуна, якщо ці питання вирішуватиме виконком, «можуть бути зловживання».


Депутат Микола Шевченко, який опікується Програмою «Громадського бюджету», пояснив, що від громади надійшли пропозиції щодо зміни Положення про громадськи бюджет, і це «деталі, механізм проведення бюджету». А оскільки виконком збирається набагато частіше, ніж сесія, тому виконкому й пропонується передати повноваження.


- Виконком це затвердить чи рада — не важливо, - переконував Микола Шевченко.


- Як це не важливо? Важливо. На комісіях ми вивчаємо це питання. Так давайте взагалі нічого не затверджувати... Передамо все виконкому і зберемося через 5 років, коли будуть вибори, - парирував Олександр Плескун.


- Чи не ви, депутати, дозводили міському голові раз на три місяці проводити сесію? - нагадала Оксана Піддубна.


Вона заявила, що хотіла запропонувати меру проводити сесію раз на рік, та Плескун її випередив — і запропонував раз на 5 років.


- Якщо нас дивиться територіальна громада, вони, напевне, посміхаються, - висловився депутат Денис Терещенко і підтримав проект рішення Миколи Шевченка. Мовляв, громада не хоче чекати, доки рада ухвалить рішення.


У підсумку за пропозицію бюджетної комісії проголосувало лише дев'ять депутатів, а саме рішення, яким виконкому передаються виконкому повноваження щодо розробки положень Програми «Громадського бюджету» депутати більшістю ухвалили.


Так само згодом ухвалили й рішення щодо Порядку надання орендарю згоди на здійснення невід’ємних поліпшень орендованого комунального майна. Пропозиція бюджетної комісії зняти питання з розгляду знову не набрала необхідної кількості голосів.


Мер Віталій Малецький наголошував на тому, що даний Порядок є ругуляторним актом, пройшов процедуру обговорення і має бути (за процедурою) прийнятий. Натомість запропонував депутату Плескуну брати участь у засіданнях регуляторної групи, інших робочих груп та подавати пропозиції


І знову депутат Денис Терещенко взяв бік мера:


- Регуляторний акт пройшов обговорення. Жодного з вас я на обговоренні не бачив, - звернувся Терещенко до колег-депутатів.


І проект рішення щодо Порядку невід’ємних поліпшень орендованого комунального майна депутати теж ухвалили більшістю голосів.


Нагадаємо, на засіданні бюджетної комісії депутат Плескун запропонував збирати сесії частіше, та на самій сесії таку пропозицію не озвучив. Раніше Олександр Плескун зібрав необхідну кількість голосів на скликання 11 липня позачергової сесії, та коли мерія знайшла 20 мільйонів для погашення ТЕЦ КВБЗ, він відмовився від ідеї позачергового скликання сесії. Плескун входить до наглядової ради КВБЗ.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх