Хто ділитиме «Громадський бюджет»? Депутати та виконком не порозумілися

3.08.2018, 15:15 Переглядів: 2 886

Бюджетна комісія пропонує зняти з розгляду сесії питання про «Громадський бюджет», щоб не давати виконкому керувати грошима на програму

Сьогодні, 3-го серпня, на засіданні бюджетної депутатської комісії чотири депутати з її складу проголосували за те, щоб зняти з розгляду сесії питання про внесення змін до рішення міської ради щодо міської цільової Програми «Громадський бюджет».


Саме рішення – це один листочок. У ньому йдеться про таке: «Доручити виконавчому комітету Кременчуцької міської ради Полтавської області розробити та прийняти Положення міської цільової програми «Громадський бюджет м. Кременчука на 2016-2020 роки» з подальшою зміною нумерації». Попередні положення Програми, затвердженої радою, пропонується визнати такими, що втратили чинність.

Що це означає? Фактично розробка Програми (а значить, і розподіл фінансування) делегується міською радою виконавчому комітету. А рада усувається від цих питань, хоча, відповідно до Закону «Про місцеве самоврядування в Україні», розробка цільових програм та розподіл бюджету – це повноваження міської ради.


Пояснювальної записки до проекту рішення не надано. Як пояснив депутат Микола Шевченко, голова депутатської комісії з питань промисловості, будівництва, підприємницької діяльності, побутового, торговельного обслуговування та регуляторної політики, який готував проект рішення, зміни до рішення, зміни пов’язані з тим, що програму потрібно реалізовувати на більш високому організаційному рівні. І оперативніше розподіляти фінанси на об’єкти – вносити зміни до Програми раз на місяць. Натомість сесія міськради збирається раз на квартал. Тому й пропонується делегувати «Громадський бюджет» виконкому.


Та голові бюджетної комісії Олександру Плескуну така пропозиція не сподобалася.


- Давайте тоді збиратися на сесію частіше – раз на місяць, і розглядати ці питання, - сказав він. Його підтримав і депутат Олександр Яцина. Проте дана пропозиція – на рівні обговорення.


Але пропозиція зняти питання щодо змін у «Громадському бюджеті» піде на сесію від комісії, бо чотири голоси – це більшість (загалом у бюджетній комісії сім депутатів).

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх