«Кремінь» за півроку від КрАЗу отримав лише 1/5 обіцяної суми

6.06.2018, 07:08 Переглядів: 3 653

 

Про фінансування спонсорів розповів директор футбольного клубу «Кремінь» Андрій Недяк

Директор футбольного клубу «Кремінь» Андрій Недяк розповів про фінансове становище команди в ефірі «Кременчуцьких новин». Після інтерв’ю генерального директора ПрАТ «АвтоКрАЗ» та президент футбольного клубу «Ворскла» Романа Черняка Андрій Недяк вирішив внести деякі корективи щодо фінансування команди.




Адже озвучені цифри Романом Черняком це лише усна домовленість, а на справді команда від КрАЗУ та «Ворскли» отримувала менше домовленої суми. Це триває не один рік. Директор «Кременя» публічно не висказувався про фінансові проблеми клубу, сподівався на мирне їх врегулювання, але відтягування лише посилювало боргове ярмо, яке приходилося перекривати за власні кошти.


Порівняння озвучених цифр щодо фінансування команди за 5 місяців

підприємство

цифри  від Романа Черняка

цифри озвучені Андрієм Недяком

КрАЗ

200 тисяч щомісяця

200 тисяч за 5 місяців

Ворскла

150 тисяч щомісяця

100 тисяч щомісяця

Завод Технічного вуглецю

150-250 тисяч щомісяця

260 тисяч за 5 місяців


Всього за 5 місяців «Кремінь» від спонсорів отримав 960 тисяч від обіцяних 3 мільйонів гривень. Рівень зарплат у футболістів «Кременя» в районі 10 тисяч гривень. В основі лежить мінімальна заробітна плата, яка нараховується з міського бюджету все інше гравці отримують від спонсорської допомоги. З цієї суми футболісти «Кременя» отримали зарплату лише за три місяці.


Ситуація з погіршенням фінансування за словами Андрія Недяка розпочалася після смерті Олега Бабаєва.


- Перший рік нам допомагав тоді директор «Ворскли» Яворський, який зараз в Росії, він підтримував клуб. Коли він пішов відбулося піке до низу…, - зазначив Недяк. – Після того як не стало Олега Мейдановича я поїхав у Київ до Костянтина Жеваго 29 грудня 2016 року. Він пообіцяв продовжувати традиції Олега Бабаєва й фінансувати «Кремінь». Я йому надав кошторис. Нам якраз залишалося зіграти друге коло і ми виходили в Першу лігу. Жеваго завірив, що 7,5 млн грн буде виділена команді. Він сказав їдь до Лисака в Полтаву й він виділить кошти. Коли приїхав в Полтаву там був ще Роман Євгенійович, мені оголосили, що ми отримаємо 3,6 млн грн, але в підсумку ми отримали лише 2,4 млн грн.


Два роки назад «Кремінь» міг стати приватним футбольним клубом заснованим ФК «Ворсклою» та Федерацією футболу Кременчука. Тоді міська влада за столом перемовин була готова віддати клуб й підтримувати його здаючи в оренду стадіони за 1 гривню і лише фінансувати дитячий футбол, але щось пішло не так. Клуб залишився муніципальним й у фінансово нестабільній економіці зміг не лише вижити, а й підвищитися в класі.



- У п’ятницю у нас зустріч з вболівальниками на стадіоні «Кремінь-Арена». Ми обговоримо подальшу долю команди і звернення до мера, щоб він знайшов спонсора, - підсумував директор «Кременя» Андрій Недяк про зустріч з вболівальниками й додав, що хоче підтримувати зв'язок з КрАЗом та «Ворсклою».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх