«Ми зацікавлені, щоб у «Ворскли» був фарм-клуб», - президент футбольного клубу «Ворскла» Роман Черняк

1.06.2018, 14:04 Переглядів: 3 608

 

Керівник КрАЗу та президент футбольного клубу «Ворскла» Роман Черняк розповів про перспективи співпраці з футбольним клубом «Кремінь», фінансування кременчуцького клубу, чи можливе фінансування за умови 50 на 50 та кого шкода Роману Черняку в ситуації яка склалася навколо МФК «Кремінь»

Президент футбольного клубу «Ворскла» та керівник КрАЗу, який є одним з головний спонсорів «Кременя», Роман Черняк в ефірі «Кременчуцьких новин» розповів про фінансування кременчуцької команди, чи можлива подальша співпраця та яким повинен бути «Кремінь» - міським чи приватним.


- КрАЗ є офіційним спонсором, позаочі говорять, що футболісти бігають голодні, бо їм не платять заробітну плату. Правда це чи ні? Скільки Ви заборгували? Чи будете залишатися спонсором «Кременя»?


- Зачекайте, я не можу заборгувати, тому що це не податок і я не брав у борг. Я не розумію, як я можу заборгувати. Я плачу кошти в міський футбольний клуб, який був створений Олегом Бабаєвим. Він, прийшовши на КрАЗ, зі свого боку майже повністю утримував команду. Коли не стало Олега комусь треба було підтримувати, я взяв на себе цю команду і тягнув цей клуб в Першу лігу. Коли клуб вийшов у Першу лігу він виявився нікому не потрібним. У Кременчуці такі щирі та палкі вболівальники, що полтавчани можуть позаздрити, як вболівають за свій клуб кременчужани. Мені дуже шкода цих вболівальників. Мені шкода, що у Кременчуці немає повноцінного стадіону, тому що тих 2 тисяч місць на трибунах, які є на сьогоднішній день не вистачає. Трибуни повністю заповнені, ще й люди стоять за воротами. Шкода, що «Кремінь» виявився нікому не потрібним, не потрібним міській владі… Міська влада - це 50%, але ще на 50% він виявився нікому не потрібним з бізнесу, такому бізнесу як у Кременчуці можуть позаздрити у Полтаві.


 

 

- Скільки треба на хороше, гідне утримання футбольного клубу на рік?


- Щоб тримати клуб на рівні середини турнірної таблиці (8-10 місце) вистачить й 1 млн грн в місяць

 

- Це 12 млн грн на рік. Якщо не секрет скільки Ви виділяєте на утримання клубу «Кремінь»?


- Ми виділяємо 200 тисяч гривень від КрАЗу і порядка 150 тисяч гривень з футбольного клубу «Ворскла».

 

- Малувато…


- Зачекайте, малувато.

 

- Це всього 1/5.


- Клуб не Черняка, не Жеваго, не КрАЗа, не «Ворскли», а міський. Якщо він міський тоді скажіть де місто? Де інші міські спонсори? Їх нема. Дякуючи Яворському, порядка 150-250 тисяч гривень платить завод технічного вуглецю, але, на жаль, на цьому все зупинилося.

 

- Це звучить як прощання з «Кременем»


 - Ні, не звучить як прощання з футбольним клубом «Кремінь». Я ще плекаю надію, що футбольний клуб повернеться у Першу лігу. Там ще йдуть деякі перипетії в середині Першої ліги. Але розумієте, що гроші даються туди, де видно, що йдуть на користь й не пропадають. Я не можу давати гроші… Ви розумієте коли Жеваго дає гроші, а потім до мене приходить мій працівник й говорить, що він повів свою дитину на футбол де з нього вимагають 250 грн в місяць. Я ставлю це питання президенту клубу (директору Андрію Недяку – ред.), всім, але всі знизують плечима. А для чого я даю гроші?

 

- Прогнози в такому разі «Кремінь» і КрАЗ до кінця року


- Я сподіваюсь, що керівництво міста повернеться обличчям і зробить всі необхідні дії для того, щоб повернути клуб у Першу лігу. Я перший готовий допомагати в цьому, перший готовий це фінансувати і працювати з клубом як фінансово, так і методично, при підтримці нашого тренерського штабу, методистів, знавців та фахівців «Ворскли».

 

- Якщо 50% фінансуватиме міська влада і 50% КрАЗ. на таких умовах погодитеся?


- Іііі… розумієте, КрАЗ не один в місті і міська влада не одна, так давайте: або він абсолютно міський, або абсолютно приватний. Як приватний, по структурі, він абсолютно не потрібний. У нас є «Ворскла», у нас є «Гірник-Спорт», слава богу, ще є приємна головна біль – «Полтава», яка вийшла в Прем’єр-лігу і нам прийдеться ділити один стадіон. Повірте, хотілося, щоб він («Кремінь» - ред.) був комусь потрібний, не тільки КрАЗу чи «Ворсклі». Ми зацікавлені, щоб у «Ворскли» був фарм-клуб. Ми зацікавлені, щоб була реклама КрАЗу, щоб бачили, але ми хочемо, щоб ми були не одні. 


 


Нагадаємо, що перемовини між міською владою Кременчука та генеральним спонсором команди «Кремінь» щодо підтримки команди йдуть дуже важко.


Після завершення сезону, коли «Кремінь» залишився у «зоні вильоту» й може понизитися у класі, в газеті, наближеній до міської влади, вийшов звіт про зроблену роботу.


 


На цілому розвороті йшлося про підтримку футбольної академії «Кремінь» за рахунок бюджету, розробку проекту реконструкції стадіону «Кредмаш», яка триває більше року та чи можливе фінансування команди лише з міського бюджету.


Звичайно, футбольна команда рівня Другої та Першої ліги не може фінансуватися лише з міського бюджету. Міський футбольний клуб в фінансових реаліях сьогодення може бути лише запорукою збереження команди. Тобто, якщо команда фінансуватиметься лише за рахунок міського бюджету, то можна спокійно триматися «середнячком» у Другій лізі. Якщо команда ставить плани про виступи на більш високому рівні без підтримки спонсорів не обійтися, адже жоден бюджет навіть міста-мільйонника не потягне футбольний клуб у Першій лізі не говорячи вже про Прем'єр-лігу.


P.S. У п'ятницю 8 червня о 18.00 відбудеться зустріч вболівальників МФК «Кремінь» з директором Андрієм Недяком на стадіоні «Кремінь-Арена».

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх