Мер Кременчука і далі судитиметься з мешканцем Ревівки, який відстояв своє право на субсидію

16.04.2018, 14:32 Переглядів: 2 749

Віталій Малецький заявив, що подаватиме апеляційну скаргу на рішення Автозаводського районного суду, який скасував як протиправне розпорядження міського голови про закінчення минулорічного опалювального сезону та зобов'язав донарахувати мешканцю недоплачену субсидію

Мерія Кременчука і далі судитиметься з мешканцем приватного сектору Ревівки, який відстояв своє право на недоплачену субсидію. Про те, що виконком подаватиме апеляційну скаргу, мер повідомив під час брифінгу 13 квітня.



Віталій Малецький не згоден з рішенням суду, який дійшов висновку, що він не мав права одноосібно приймати розпорядження про завершення опалювального сезону. (Суд погодився з аргументами позивача, що рішення про початок та закінчення опалювального сезону повинен ухвалювати виконавчий комітет). Міський голова вважає, що рішення про початок та закінчення опалювального сезону може ухвалюватися розпорядчим документом виконавчого органу і стверджує, що виконавчим органом є не лише виконавчий комітет, а будь-який відділ виконкому. Мер також навів у приклад Чернігів, де опалювальний сезон теж починається та припиняється розпорядженням міського голови.


- Я хочу запевнити вас, що ми все зробили абсолютно законно... У кожному місті є своє трактування даних законів. Якщо у вас така проблема є - прийдіть, ми вам альтернативну думку дамо. Ми будемо подавати апеляцію, будемо повторно доводити, що ми праві, - заявив Віталій Малецький журналістам.


Зазначемо, що аргументи, який навів міський голова, фігурували у відзиві на позов (запереченні), який готував виконком. Проте суд не погодився з аргументами мерії.


Справа стосується подій квітня минулого року: вже після того, як у місті вимкнули опалення, і мер підписав розпорядження про закінчення опалювального сезону, раптом настали холоди. І влада кинулася знову вмикати опалення в багатоповерхівках. Та через «гру слів» у документах, недбало складених у мерії, субсидії за опалення у холодні дні нарахували лише мешканцям багатоповерхівок, де опалення ввімкнули. А мешканці приватного сектору, які теж грілися, бо було холодно, залишилися ні з чим — субсидії на газ за квітень їм нарахували лише за два дні. Тобто мерія позбавила людей частини субсидій, які їм належать за законом і фінансуються з державного бюджету. Нагадаємо, аналогічну позовну заяву від Володимира Бодакви щодо недоплаченої субсидії ще розглядає Автозаводський райсуд


Наразі тривалість опалювального сезону в будинках з індивідуальним опаленням не залежить від примх місцевого самоврядування: чітко визначено, що в цієї категорії споживачів він триває з 16 жовтня по 15 квітня включно.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх