Ліквідувати чи хай ще побуде: мерія визначається з ТОВ «Кременчуцьке підприємство з санації полігону»

26.03.2018, 10:35 Переглядів: 2 471

Підприємство, яке свого часу було створене для співпраці з німецьким інвестором, по суті, виявилося непотрібним

На брифінгу 23 березня «ТелеграфЪ» спитав у мера Кременчука Віталія Малецького, яка доля чекає на ТОВ «Кременчуцьке підприємство з санації полігону», яке свого часу було створене для інвестиційного проекту на Деївському звалищі.


Нагадаємо, дане підприємство, одним із засновників якого є КАТП 1628 (51% статутного капіталу), виступало в якості Приватного партнера 2 в інвестиційному конкурсі на дегазацію сміттєзвалища. Другий засновник - «Кременчуцького підприємства санації полігону» - це ТОВ «Спільне українсько-німецьке підприємство «Альтернативні енергосистеми та технології захисту навколишнього природного середовища» (49% статутного капіталу). Воно ж виступало і в якості Приватного партнера 1 в інвестиційному конкурсі. Відповідно до часток КАТП та «Альтернативні енергосистем» у ТОВ «Кременчуцьке підприємство з санації полігону» мав розподілятися прибуток від продажу електроенергії, виробленої з біогазу на звалищі.


Та, нагадаємо, у жовтні 2017 року депутати не затвердили результати інвестиційного конкурсу та попрощалися з німецьким інвестором. А на звалище швидко «зайшла» без конкурсу інша структура – приватне ТОВ «КЛІАР ЕНЕРДЖІ-КРЕМЕНЧУК».





Тож фактично ТОВ «Кременчуцьке підприємство з санації полігону», яке утримувалося за кошти міського бюджету, залишилося без роботи і без тих функцій, які на нього покладалися.


У мерії ще остаточно не визначилися з долею цього підприємства. Такий зміст відповіді Віталія Малецького на наше запитання. Він каже, що, можливо, це підприємство в подальшому переорієнтовано на інші проекти, пов’язані з КАТП 1628 та полігоном.


- Я знаю, зараз делегація Полтавської області – і губернатор, і віце-губернатори – перебувають у Німеччині. Вони вивчають досвід поводження з відходами, можливість будівництва сортувальної лінії. На наступному тижні приїздить делегація однієї з європейських країн, щоб розвивати напрямок поводження з ТБО і, можливо, у Кременчуці розвивати деякі елементи ліній, переробки сміття, - розповів Віталій Малецький.


Тож, за його словами, ТОВ «Кременчуцьке підприємство з санації полігону» буде задіяно в цих проектах.


- Але якщо ми не побачимо перспектив цього підприємства, то ми його припинимо і зекономимо кошти, - додав мер.


ТОВ «Кременчуцьке підприємство з санації полігону» було створене в 2011 році. І весь час утримувалося за рахунок міського бюджету. Статутний капітал підприємства – 300 тисяч гривень.



Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх