Гравця «Кременя» пожиттєво дискваліфікували за договірний матч (доповнено)

28.02.2018, 14:20 Переглядів: 5 552

 

Федерація баскетболу України довічно дискваліфікувала трьох гравців

Захисника баскетбольного клуб «Кремінь» Івана Тимощука пожиттєво дискваліфікували за те, що запропонував двом суперникам «злити» матч за грошову винагороду. Федерація баскетболу України офіційно повідомила про санкції щодо учасників скандального матчу Вищої ліги Дивізіону "Б" між БК "Кремінь" та БК "Харківські Соколи", коли після двох зіграних овертайми перемогу святкували господарі. 



Після завершення гри президент "Харківських Соколів" Сергій Чебишев повідомив керівництву ФБУ про протиправний вплив на результат гри.


- Мені стали відомі факти з гри між BC Kremin - БК Кремінь та Баскетбольний клуб "Харківські Соколи", які мають ознаки кримінального порушення згідно ч.1 статті 369-3 КК України (протиправний вплив на результати офіційних спортивних змагань). У цій грі наша команда поступилася супернику у другому овертаймі з різницею в одне очко, - написав у фейсбук після гри президент БК "Харківські соколи" Сергій Чебишев. 




В наступних іграх двоє гравців "Харківських соколів" та один гравець "Кременя" не брали участь в змаганнях. 


Відповідну інформацію розміщував і офційний сайт "Кременя"


 


До Федерації були надані відповідна заява Чебишева Сергія та пояснення гравців «Харківські соколи» Коровякова Олександра, Базилева Миколи та Гущіна Сергія щодо пропозицій гравця БК «Кремінь» Тимощука Івана за грошову винагороду забезпечити певний результат гри.


Через два дні після матчу розпорядженням Генерального секретаря ФБУ була створена експертна робоча група для детального аналізу підозрілого матчу. На підставі зібраних матеріалів та висновків експертів Комісія визнала дії гравця БК "Кремінь" Тимощука Івана та гравців "Харківських Соколів" Гущіна Сергія, Базилева Миколи такими, які були здійснені з метою протиправного впливу на результат гри.


Відповідно до ст. 27 Положення про дисциплінарні санкції ФБУ вище перелічена трійця отримала довічну заборону на будь-яку діяльність, пов'язану з баскетболом. Тобто гравці не мають права брати участь у змаганнях під егідою Федерації баскетболу України, ні в якості гравців, ні в якості тренерів. 


Доповнено 


Юридичний відділ Федерації баскетболу України відповів на запит "Телеграфу":

  • Комісією ФБУ з правових відносин прийняте рішення не застосовувати санкцій до клубів
  • 15 лютого Печерським управлінням поліції ГУНП у м. Києві матеріали справи передані до Кременчуцького відділу поліції ГУНП в Полтавській області
  • Комісією було прийняте рішення щодо застосування до вказаних гравців санкції у вигляді довічної «дискваліфікації» (найсуворіша санкція). Інші санкції не застосовуються


Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх