Баскетболісти «Кременя» створили сенсацію у матчі з лідером

25.02.2018, 16:16 Переглядів: 4 007

  

Впевнений реванш "слонів" за поразку від "Ніко-баскет"

24 та 25 лютого баскетбольний клуб "Кремінь" вдома прийняв одного з лідерів чемпіонату миколаївський "Ніко-баскет". "Слони" лідирували у першій половині першої гри, після перерви "Ніко-баскет" додав швидкості й перехопив ініціативу - 61:70 (21:12, 17:22, 12:19, 11:17).


Як повідомляє прес-служба клубу, ці ігри були останніми для кременчужан на своєму майданчику у регулярній першості, попереду три виїзні тури, які і визначать остаточно, хто ж гратиме у плей-оф та побореться за чемпіонство. Тому «Кремінь» мав здобувати максимального результату аби спокійніше почуватися у останніх турах.


У першій грі кременчужани не продемонстрували притаманний їм баскетбол. Лище в стартовій чверті «Кремінь» був справжнім господарем на своєму майданчику, але далі щось в діях кременчуцької команди пішло не так. Невпевнено виглядали лідери, а це вплинуло на кінцевий результат. «Ніко-баскет», відчувши, що суперник не може віднайти своєї оптимальної гри, свого шансу не втратив. Миколаївці перемогли у трьох чвертях та здобули переможний результат.


У гостей справжнім лідером на майданчику був Михайло Горобченко – 17 очок та 5 результативних передач. У кременчужан 17 очок набрав Ярослав Кадигроб, а в Олександра Рихлюка 15 очок та 11 підбирань.


  Олександр Неруш, який отримав травму в попередньому матчі, в перерві зазначив, що дуже важко команда входить у гру.
- У мене був забій й Олексій Чигринов тиждень не тренувався. Намагаємось зараз знайти свою гру, - додав Олександр. – У мене підозрювали забій селезінки й два тижні був на постільному режимі. Відчуваю себе на 70% добре.



«Кремінь» - «Ніко-баскет» - 98:74 (28:19, 25:20, 25:19, 20:16)


«Слони» на залишили шансів супернику та весь матч тримали гру під контролем. «Кремінь» показав класний баскетбол, впевнено вів гру, а лідери команди додали суттєвий внесок у загальну перемогу. 


Кременчужани вже зі старту почали йти у відрив. Підтвердженням цьому стала влучна триочкова спроба центрового Анатолія Челована. Зусилля партнера підтримали Олександр Рихлюк, Олександр Неруш, Ярослав Кадигроб, Богдан Байда, Аміль Хамзаєв та Олексій Чигринов. Гості намагалися змінити хід поєдинку, але у гостей мало, що виходило. На останніх секундах другої чверті влучний триочковий кинув Ярослав Кадигроб та на велику перерву команди пішли за переваги господарів у +14 очок.


Надалі «Кремінь» не зупинився і не дав гостям шансів на «повернення у гру». Третю та четверту чверті кременчужани виграли, а фінальним акордом їхньої перемоги стали три очки Антона Михайленка на останній секунді зустрічі.


У господарів 25 очок на рахунку Ярослава Кадигроба, 22 очки набрав Анатолій Челован, також центровий БК «Кремінь» здійснив 14 підбирань, по 13 очок у Олександра Неруша та Олександра Рихлюка.


У «Миколаєва» по 12 очок набрали Роман Гуменюк (плюс 10 підбирань у центрового) та Михайло Горобченко.  


Ярослав Кадигроб після перемоги своєї команди прокоментував гру:
- Дуже сьогодні рад перемозі. Вчора після поразки повернувся додому в пригніченому стані. Ми розраховували, що виграємо дві гри. Тому сьогодні налаштовувались лише на перемогу, боролися за кожен м’яч. Мене переповнюють емоції, адже дуже хотілося виграти й довести, що вчора це була лише випадковість.

Наставник «Кременя» Євген Федоров:
- Хлопцям було прикро за свою власну вчорашню поразку. Мали змогу виграти: перший тайм зіграли добре, а в другому не дотягнули. Сьогодні більш рівно та спокійно зіграли. Ніхто «не жадничал» - грала команда, є вільний гравець вони віддали на нього. Молоді «Кременя» важко було входити у гру після того як просиділи 37 хв на лавці, навіть в момент коли, який нічого не вирішує. Важко коли ти емоційно готовий, але організм цього не очікує. Загалом нормально зіграли, боролися, намагались допомогти.


Головний тренер «Ніко-баскет» Валентин Берестнєв:
- У порівнянні з попередньою грою «Кремінь» навіть з іншим настроєм вийшов на гру. З перших хвилин суперник грав жорсткіше. Сьогодні навіть кров пролилася (у Вершиніна пошкоджена губа). Справжній гладіаторський бій був. В цілому я засмучений поразкою, але задоволений тим, що веземо з Кременчука одну перемогу з двох. 


Турнірна таблиця

 


3 та 4 березня в Кропивницькому "Кремінь" зіграє з "Золотим віком", 17 та 18 березня на виїзді з "Маріуполем", та 31 березня і 1 квітня у Сумах з "СумДУ". 

Автор: Альона Душенко Джерело фото: Дмитро Бабець
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх