Триметрова Марена, суперкорова й козацькі розваги: як у Кременчуці святкуватимуть Масляну

15.02.2018, 17:43 Переглядів: 11 117

 

План заходів етнодійства «Кременчуцька Масляна» з 16 по 18 лютого

З 16 по 18 лютого будуть відбуватися проводи зими та Колодія «Кременчуцька Масляна», до якої організатори підготували насичену триденну програму та багато цікавого.


На площі Перемоги, де відбуватиметься ярмарка, у порівняння з Новим Роком, збільшиться кількість будиночків – до 22. Буде встановлена сцена, де виступатимуть різні колективи та виконавці.


За словами віце-мера Руслана Проценка, на площі Перемоги буде встановлено велику піраміду, від якої йтимуть гірлянди, що освітлюватимуть головну площу, як і на новорічні свята. Каркас новорічної арки, який залишився на площі, прикрасять по-новому – на тему проводів зими.



Головним атрибутом свята буде Марена – три метри заввишки. Також організатори обіцяють цікаві декорації й фотозони. З Лубен приїхала святкова корова, яку зробили місцеві майстри, – біля неї буде спеціальна фотозона. Також стоятимуть козацькі вози – як окрема фотозона.

У п’ятницю 16 лютого розпочнеться святкове відкриття заходу. О 16.30 від площі Незалежності до площі Перемоги вирушить театралізована хода – триметрове солом’яне опудало зими провезуть на підводі, запряженій кіньми, вулицею Соборною і встановлять на площі Перемоги


З 17.00 по 20.00 на громадян чекає концертно-розважальна програма, а до 22.00 – дискотека.


17 та 18 лютого о 12.00 на площі заплановані богатирські ігри «Козацькі розваги». В цей день організатори підготували три етапи змагання для двох вікових категорій – до 17 років включно та від 18:

  • «Гирьовий спорт» із вагою гирі 16 та 24 кг, де перемогу забезпечить найбільша кількість поштовхів
  • «Армспорт» – без вагових категорій, головна умова – бути сильнішим за своїх суперників
  • «Тримай порося» – використовується муляж порося вагою 30 і 30 кг. Хто найдовше протримає імітовану тварину на руках – переможець.

У неділю богатирські ігри будуть лише у командах із чотирьох учасників. Всього підготовлено чотири конкурсі для учасників:

  • «Колода» – двом учасникам команди якнайшвидше потрібно перенести 160-кілограмову колоду через 4 перешкоди інтервалом 1 метр
  • «Збір урожаю» – по черзі команда повинна перенести 8 мішків по 25 кг на віз, яких знаходиться на відстані 15 метрів.
  • «Чумаки» – попередньо завантажений віз потрібно швидше за суперників перемістить його на 25 метрів
  • «Перетягування канату» – коридор для перетягування – 3 метри.

Попередні заявки на участь у заході необхідно подати до 16 лютого 2018 року до комунального закладу фізичної культури і спорту «Кременчуцький міський центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»: м. Кременчук, вул. 1905 року, буд. 32 або kmc_sdv_kremen@ukr.net . Починаючи з 11.30 по 11.55 проходитиме реєстрація учасників змагань.


У суботу по програмі також дитячі розважальні програми, початок яких заплановано на 14.00, сольний концерт Віталія Татаринова, концерти колективів художньої самодіяльності та народного хору «Джерело». О 19.00 кременчужан чекає виступ гурту «Блек Джек», а після 20.00 – дискотека «Від 80-х до сьогодні».


У недільній програмі, після богатирських ігор, запланована тригодинна дитяча програма, святкові програми колективів художньої самодіяльності.



О 18.00 розпочнеться найцікавіше дійство програми – спалення солом’яного опудала – символа зими Марени. Після цього виступ групи «Он Лайн», а далі – дискотека.

Автор: Дмитрий Гирич Джерело фото: wikiwand.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх