На площі Перемоги кременчужани спробують втримати 30-40 кг «поросят»

12.02.2018, 13:54 Переглядів: 4 100

Які «козацькі розваги» чекають кременчужан під час святкування Масляної

17 та 18 лютого на площі Перемоги в рамках етнодійства проводів зими та Колодія «Кременчуцька масляна» відбудеться фізкультурно-спортивний захід «Козацькі розваги».


До участі у заході допускаються всі охочі у двох вікових групах (юнаки 17 років та молодше; чоловіки 18 років та старше), які не мають протипоказань до занять фізичними навантаженнями та пройшли реєстрацію до початку заходу. Він проводитиметься у трьох номінаціях з персональним заліком у двох вікових групах: І вікова група - юнаки віком 17 років та молодше; ІІ вікова група - чоловіки віком 18 років та старше.


Програма заходу:

17 лютого (субота) початок реєстрації учасників з 11.30 до 11.55 год.


«Гирьовий спорт»

Учасники змагаються у абсолютній ваговій категорії.
Вправа - поштовх гирі однією рукою (на вибір) на кількість поштовхів.
Вага гирі: для І вікової групи - 16 кг, для ІІ вікової групи - 24 кг

Визначення переможців та призерів: перемогу здобувають учасники, які виконали найбільшу кількість поштовхів. Учасники, які посядуть 1, 2 та 3 місця у кожній віковій групі нагороджуються грамотами, призами та подарунками.


«Армспорт» (боротьба на руках)

Учасники змагаються у абсолютній ваговій категорії.
Вправа - боротьба на руках до двох перемог згідно офіційних правил.
Визначення переможців та призерів: перемогу здобувають учасники, які зможуть перемогти всіх своїх суперників. Окремо розігрується лише третє місце. Учасники, які посядуть 1, 2 та 3 місця у кожній віковій групі нагороджуються грамотами, призами та подарунками.


«Тримай порося» (використовується муляж тварини)

Учасники змагаються у абсолютній ваговій категорії.
Вправа - тримання двома руками у довільній формі муляж «порося».
Вага : для І вікової групи - 30 кг; для ІІ вікової групи - 40 кг.

Визначення переможців та призерів: перемогу здобувають учасники, які найдовше протримати муляж, не опустивши його. Учасники, які посядуть 1, 2 та 3 місця у кожній віковій групі нагороджуються грамотами, призами та подарунками.


18 лютого (неділя) початок реєстрації команд з 11.30 до 11.55 год


Захід проводиться лише у командному заліку. Склад команд: чотири учасника у двох вікових групах: І вікова група - юнаки віком 17 років та молодше; ІІ вікова група - дорослі віком 18 років та старше. Змагання проводитимуться у формі конкурсів (естафет). За перемогу у кожному з конкурсів команди набирають бали, що відповідають зайнятому місцю. Команда, яка набрала найменшу суму балів за результатами чотирьох конкурсів, займає 1 місце, та відповідно 2 та 3 місця. За рівної суми балів між командами, які наберуть однакову кількість балів, розігрується додатковий конкурс для визначення переможця.


«Колода» - два учасники команди підходять до колоди вагою 160 кг, що лежить на подіумі (довжина подіуму – 4 м). На відстані 1 м від колоди стоїть перешкода, а також на відстані 1 м - ще три перепони. За сигналом судді учасники піднімають колоду та переносять її над перешкодою, кладуть на подіум. Після виконання першої дії вправа повторюється ще три рази. Перемогу здобуває та команда, яка виконає вправу за найменший час.


«Збір урожаю» - приймає участь вся команда. По черзі кожен учасник команди підходить до зібраного урожаю, що попередньо складений у кучу з 8 мішків (вага кожного 25 кг), бере мішок та вантажить його на воза, який стоїть на відстані 15 м від зібраного урожаю. Перемогу здобуває та команда, яка швидше завантажить воза.


«Чумаки» - приймає участь у конкурсі вся команда разом. Підходять до попередньо завантаженого воза вісьмома мішками та одночасно за командою судді починають штовхати його на відстань 25 м. Перемогу здобуває та команда, яка швидше перемістить воза на задану відстань.


«Перетягування линви» - приймає участь вся команда разом. Змагання проводяться за правилами перетягування канату, коридор для перетягування 3 м. Всі команди змагаються одна з одною на вибування до двох перемог. Команда, яка не зазнає поразок, посідає перше місце. Окремо розігрується третє місце між командами, що дійшли до півфіналу, та не змогли вийти до фінальної частини.

Послідовність, за якою відбувається старт учасників та команд під час проведення Заходу, встановлюється за жеребкуванням, що буде проведено головною суддівською колегією до початку змагальної частини заходу.


Попередні заявки необхідно подати до 16 лютого до центру «Спорт для всіх»: вул. 1905 року, 32 або kmc_sdv_kremen@ukr.net Поіменні заявки подаються в дні проведення заходу (17 та 18 лютого) під час реєстрації учасників.

Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх