«Ніякий «дядя» не зробить капремонт будинку» - у Кременчуці відбувся обласний форум ОСББ

4.11.2017, 11:06 Переглядів: 4 408

«Ніякий «дядя» не зробить капремонт будинку» - у Кременчуці відбувся обласний форум ОСББ

Питання створення та функціонування об'єднань співвласників багатоквартирних будинків обговорюють учасники форуму з усієї Полтавщини.

Сьогодня, 3 листопада, у великій залі мерії проходить Другий обласний форум ОСББ Полтавщини. Його учасники обговорюють питання створення та функціонування ОСББ, діляться досвідом.

 

«Ніякий «дядя» не зробить капремонт будинку» - у Кременчуці відбувся обласний форум ОСББ

 

Виступаючи перед присутніми, мер Кременчука Віталій Малецький почав із прикладу: нещодавно до нього звернулися мешканці будинку №77 на вулиці Мічуріна. Люди просили виконати низку капітальних і поточних ремонтів у будинку: перекрити дах, відновити освітлення в під'їздах тощо. Мер припускає, що люди хочуть створити ОСББ і просять перший капремонт. Проте місто не може фінансувати повний капітальний ремонт у будинках. Це стосується всіх багатоквартирних будинків, бо вони не є комунальною власністю, якщо квартири в таких будинках приватизовані. Та мер наголосив, що міська влада готова підтримувати новостворені ОСББ на умовах співфінансування капремонтів 50/50. Тож людям краще не боятися ОСББ, а брати на себе відповідальність за стан свого житла.

 

- Так, житловий фонд, який ми передаємо, гнилий, розвалюється та старий. Ми це розуміємо... Але якщо йдеться про хрущовки — з цим можна щось робити. А якщо передати двоповерхівки (сталінки — ред.), то це прірва, мешканці не потягнуть, - зазначив міський голова. 

Начальник обласного №УЖКГ Едуард Ребрик також зазначив, що чинне законодавство (Закон «Про особливості здійснення права власності у багатоквартирному будинку») не передбачає капітального ремонту за кошти бюджету. Оскільки співвласниками приміщень у будинку є власники квартир — тобто це спільне майно, за яке повинні спільно відповідати самі мешканці.

 

- Першого капітального ремонту не буде — ніякий «дядя» не зробить капремонту в будинку, - зауважує Едуард Ребрик.

 

Проте він запевняє, що область також виділятиме гроші на підтримку ОСББ, зокрема, і на відшкодування відсотків за програмою «теплих кредитів».

 

«Ніякий «дядя» не зробить капремонт будинку» - у Кременчуці відбувся обласний форум ОСББ

 

Довідка: на Полтавщині нараховується близько 550 ОСББ, із них близько 200 у Кременчуці.

 

 

Автор: Тетяна Донченко Джерело фото: прес-служба виконкому Кременчуцької міськради
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВСЕ ПРО ОСББ:

Усі жителі багатоповерхівок тепер, згідно із законом, є їх співвласниками. До 1 липня 2016 року кременчужани мали визначити, як управляти своїм житлом.

Найбільш перевірений і відповідальний з цих способів управління, при якому жителі, дійсно, можуть впливати на стан будинку – створити ОСББ. Діяльність його регулюється Законом «Про об'єднання співвласників багатоквартирного будинку».

Як створити ОСББ, читайте тут.

Про практику роботи ОСББ ми розповімо в цьому сюжеті. Якщо у вас виникли питання, ми підготуємо відповіді, пишіть t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх