Українських бійців штрафуватимуть за вживання алкоголю

15.04.2017, 14:19 Переглядів: 2 865

Українських бійців штрафуватимуть за вживання алкоголю

За вживанні алкогольних напоїв військовослужбовцям передбачений штраф до 2500 грн. або арешт з утриманням на гауптвахті до 7 діб

Для військовозобов'язаних і резервістів за вживання алкогольних напоїв під час зборів ввели нові штрафи. Відповідний закон «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо посилення відповідальності військовослужбовців та деяких інших осіб» 14 квітня підписав президент Петро Порошенко. 

 

Закон №5112, яким посилюється відповідальність військовослужбовців за невиконання наказів, вживання алкоголю і наркотиків передбачає: 

Відмова від виконання законних вимог командира (начальника) тягнутиме за собою штраф від 70 до 145 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян чи арешт з утриманням на гауптвахті до 7 діб. А ті ж дії в особливий період – штраф 145-285 неоподатковуваних мінімумів або арешт з утриманням на гауптвахті на 7-10 діб.

 

Знищення чи пошкодження військового майна з необережності призведе до штрафу від 70 до 145 "мінімумів" і гауптвахти на строк до 7 діб, а в особливий період – від 145 до 285 "мінімумів" штрафу чи арешту з утриманням на гауптвахті на 7-10 діб.

 

Незаконне використання військовим при посаді службових машин і споруд, бійців у своїх цілях та інші зловживання владою, перевищення влади чи повноважень тягне на штраф 70-145 "мінімумів" чи гауптвахту до 7 діб, а в особливий період – штраф 145-285 "мінімумів" чи гауптвахта на 7-10 діб.

 

Недбале ставлення до військової служби, порушення правил бойового чергування (бойової служби), порушення правил несення прикордонної служби, порушення правил поводження зі зброєю, а також речовинами і предметами, що становлять підвищену небезпеку для оточення, – такі ж покарання.

 

За розпивання алкогольних і слабкоалкогольних напоїв або вживання наркотичних засобів, психотропних речовин чи їхніх аналогів військовослужбовцями, військовозобов’язаними та резервістами під час зборів на території військових частин, військових об’єктів; поява їх на території військової частини чи несення служби у нетверезому стані, стані наркотичного чи іншого сп’яніння; відмова від проходження огляду на стан алкогольного, наркотичного та іншого сп’яніння – штраф від 70 до 145 "мінімумів" (1190-2465 грн) чи гауптвахта на строк до 5 діб.

 

Участь у таких діях начальників (командирів), невжиття ними заходів щодо відсторонення від обов’язків військової служби нетверезих осіб, приховування ними випадків розпивання алкогольних напоїв чи вживання наркотичних і психотропних речовин, появи на території військової частини у стані сп’яніння підлеглих та резервістів під час зборів караються штрафом від 145 до 215 "мінімумів" чи гауптвахтою від 5 до 7 діб.

Вживання алкоголю й наркотиків в особливий період чи повторна така дія впродовж року тягнуть за собою штраф від 215 до 285 "мінімумів" чи гауптвахту від 7 до 10 діб.

 

За бездіяльність військової влади (умисне нереагування на злочини чи саботаж підлеглих) планують штрафувати на 70-145 "мінімумів" чи саджати на гауптвахту на строк до 7 діб, а в  умовах особливого періоду – можуть оштрафувати й до 285 "мінімумів" і тримати на гауптвахті до 10 діб.

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх