Кременчуцькі коледжі і технікуми цього року все ж наберуть майбутніх «молодших спеціалістів»

22.03.2017, 15:26 Переглядів: 3 311

Кременчуцькі коледжі і технікуми цього року все ж наберуть майбутніх «молодших спеціалістів»

Хоча згідно з попередньою редакцією закону «Про вищу освіту», останній прийом на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» проводився у 2016 році, а у 2017 вже мали навчати «бакалаврів»

Кременчуцькі коледжі і технікуми, як і виші по всій країні, у 2017 році все ж проведуть набір молодших спеціалістів, повідомляє прес-служба Міністерства освіти.

 

Відповідні зміни до закону «Про вищу освіту», що розблокують набір абітурієнтів у коледжі і технікуми для здобуття освітнього рівня «молодший спеціаліст», прийняла Верховна Рада 21 березня.

 

 

Коментуючи ухвалення законодавчих змін, у Міносвіти нагадують, що  згідно з попередньою редакцією закону «Про вищу освіту», останній прийом на здобуття освітньо-кваліфікаційного рівня «молодший спеціаліст» проводився у 2016 році, а у 2017 вже мали набирати на «бакалаврів».

 

«Саме тому затвердити правила прийому у коледжі і технікуми було неможливо (Мін’юст повернув на доопрацювання проект умов, запропонованих МОН), адже фактично цей ОКР лишився поза правовим полем», - йдеться у коментарі Міносвіти.

 

Разом з тим, у відомстві наголошують, що прийняття змін до закону є тимчасовим вирішенням проблеми. Остаточно статус освітньо-кваліфікаційного рівня  «молодший спеціаліст» має визначити базовий закон «Про освіту», що очікує  розгляду парламентом у другому читанні.

 

Автор: Руслана Горгола Джерело фото: risovach.ru
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх