Кременчуцькі активісти вчать депутатів та посадовців заповнювати декларації

2.03.2017, 13:01 Переглядів: 2 509

Кременчуцькі активісти вчать депутатів та посадовців заповнювати декларації

Представники “Європейський клубу” провели семінари у Кременчуці, Миргороді, Горішніх Плавнях, Гадячі

Кременчуцькі активісти в рамках проекту “Топ чесних декларацій Полтавщини” не лише моніторять, що написали посадовці у своїх електронних деклараціях, а й допомагають декларантам їх заповнювати. Представники громадської організації “Європейський клуб” провели семінари у Кременчуці. Миргороді, Горішніх Плавнях, Гадячі.

 

Так, у Кременчуці нещодавно провели семінар у поліції, а 28 лютого — з депутатами Кременчуцької міської ради — вони теж належать до тих осіб, які мають їх заповнювати. Семінари користуються попитом. Так, на зустріч у міськраді прийшло близько 20 депутатів, крім цього чиновники виконкому, помічники депутатів. Активісти розповідають, як зробити електронний цифровий підпис, як перевірити суму зарплати, заповнити кожен розділ декларації.

 

 

- Було багато запитань, дуже жваве обговорення, - розповідає Лариса Гориславець, координатор проекту “Топ чесних декларацій Полтавщини”. Ми детально вивчили сайт НАЗК (Національного агентства запобігання корупції) та рекомендації експертів ПРООН, адже саме ПРООН в Україні активно працювала над впровадженням Е-декларування.

 

Усю інформацію ми зібрали в одній інструкції, щоб декларант не витрачав час на відповіді, на пошуки. Ми моніторимо декларації і хочемо, щоб в поле підозри громадськості чи НАЗК не потрапили ті декларанти, які зробили помилки через незнання, а не тому, що хочуть щось приховати.

 

Проте інформацію про "підозрілих" декларантів, в деклараціях яких виявлено суттєві невідповідності між паперовими деклараціями, які вони подавали раніше, та електронними, активісти передадуть в НАЗК.

 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх