Дізнаємось усе про їхні зарплати: керівники комунальних підприємств з 1 січня зобов'язані подавати е-декларації

11.01.2017, 16:23 Переглядів: 3 930

Дізнаємось усе про їхні зарплати: керівники комунальних підприємств з 1 січня зобов'язані подавати е-декларації

Проте новий закон звільнив від цього обов’язку директорів шкіл та низки установ

Із 1 січня 2017 року значно розширилося коло суб’єктів, які мають подавати електронні декларації. Про це НАЗК (Національне агентство з питань запобігання корупції) попередило заздалегідь, ще у листопаді.

 

Відповідно до Закону «Про запобігання корупції», під другу хвилю е-декларування потрапляють, особи, які вже заповнювали е-декларації за 2015 рік, тобто всі без винятку особи, уповноважені на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, а також прирівняні до них посадові особи, юридичні особи публічного права.

 

Під цей перелік потрапляють особи, які розпоряджаються державним або комунальним майном. Зокрема, це й керівники державних, комунальних підприємств, установ та організацій, що фінансуються з бюджетів. (Див. інфографіку НАЗК).

 

Дізнаємось усе про їхні зарплати: керівники комунальних підприємств з 1 січня зобов'язані подавати е-декларації

 

Щоправда, новий Закон «Про вищу раду правосуддя» (прикінцеві положення) уточнив список тих, хто має подавати е-декларації. Відповідні зміни внесено до Закону України «Про запобігання корупції». Тепер у перелік е-декларантів не потрапляють директори шкіл, інших навчальних закладів (крім ректорів ВНЗ та їх заступників), керівники закладів охорони здоров’я (крім керівників закладів охорони здоров’я центрального, обласного, районного, міського (міст обласного значення, міст Києва та Севастополя) рівня). Тобто, на відміну від директорів шкіл, кременчуцькі головні лікарі мусять подавати е-декларації. Також до переліку тих, хто має подавати е-декларації, не потрапляє низка посад діячів культури, мистецтва, соцзахисту. Нижче – повний перелік тих, на кого тепер не розповсюджується подання декларацій.

 

"5. Дія розділу VII цього Закону не поширюється на посадових осіб закладів, установ та організацій, які здійснюють основну діяльність у сфері соціального обслуговування населення, соціальної та професійної реабілітації інвалідів і дітей-інвалідів, соціального захисту ветеранів війни та учасників антитерористичної операції, охорони здоров’я (крім керівників закладів охорони здоров’я центрального, обласного, районного, міського (міст обласного значення, міст Києва та Севастополя) рівня), освіти (крім керівників вищих навчальних закладів та їх заступників), науки (крім президентів Національної академії наук України та національних галузевих академій наук, перших віце-президентів, віце-президентів та головних учених секретарів Національної академії наук України та національних галузевих академій наук, інших членів Президії Національної академії наук України та президій національних галузевих академій наук, обраних загальними зборами Національної академії наук України та національних галузевих академій наук відповідно, керівників науково-дослідних інститутів та інших наукових установ), культури, мистецтв, відновлення та збереження національної пам’яті, фізичної культури, спорту, національно-патріотичного виховання".

 

 

Проект «Відкритий доступ» - «Декларатор» на своїй сторінці у Фейсбук привітав із початком е-декларування керівників кременчуцьких комунальних підприємств. Нагадаємо, КП «Кременчуцьке тролейбусне управління» на інформаційний запит не надало відповідь про фінансову звітність підприємства, а також декларацію керівника. Журналісти подали адмінпозов до суду.

 

Дізнаємось усе про їхні зарплати: керівники комунальних підприємств з 1 січня зобов'язані подавати е-декларації

 

Що стосується кременчуцьких підприємств, то вони є хронічно збитковими, хоча на папері планують прибутки. Але весь час отримують фінансову підтримку з міського бюджету.

 

 

На чергову сесію Кременчуцької міськради 31 січня винесена Програма підтримки комунальних підприємств. Тож буде цікаво дізнатися, скільки отримують директори КП, які працюють у збиток собі й територіальній громаді.

 

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.

ВІДКРИТИЙ ДОСТУП:

Закон «Про доступ до публічної інформації» зобов'язує владу публікувати фінансову звітність, інформацію про закупівлі, про вільні земельні ділянки, оренді комунальних приміщень, про прийняті рішення, проекти. Це дає можливість кременчужанам контролювати владу, використання нею бюджетних коштів – наших з вами грошей, сплачених у вигляді податків.

Всупереч закону, частина інформації залишається закритою або публікується на сайті Кременчуцької міської ради з порушенням термінів. Ми хочемо домогтися, щоб влада неухильно дотримувалася закону. І будемо розповідати про те, що від нас намагаються заховати.

Кампанію «Відкритий доступ» у 2016-2017 роках журналісти реалізовували за підтримки МЗС Чехії у рамках програми Transition, неурядової організації NESEHNUTI і ГО «Європейський клуб».

Координатор проекту в «Кременчуцькому Телеграфі»:
Тетяна Донченко, 066-299-09-53
e-mail: t.donchenko88@gmail.com

Читайте також:



Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх