Київський журналіст вибачився перед Кременчуцьким військовим ліцеєм та тренером з хортингу

29.12.2016, 11:35 Переглядів: 4 094

Київський журналіст вибачився перед Кременчуцьким військовим ліцеєм та тренером з хортингу

Ігор Громов та голова Вільної профспілки підприємців України Валентина Коробко приїхали до Кременчука пояснити свої дії

Громадський активіст та журналіст газети «Народний трибунал» Ігор Громов вибачився перед Кременчуцьким військовим ліцеєм та тренером з хортингу Максимом Зіборовим, яких він пов'язав із затриманими під час конфлікту на Харківському радіоринку кременчуцькими спортсменами.

 

За його словами, інформацію він взяв з офіційного сайту федерації хортингу. Там зазначалося, що заняття з хортингу проводив Максим Зіборов на базі Кременчуцького ліцею з військово-фізичною підготовкою.



Ігор Громов додав, що на фото з прапором «Хазарду» він впізнав хлопців, які були затримані після сутички на будівельному ринку у Києві.


Київський журналіст вибачився перед Кременчуцьким військовим ліцеєм та тренером з хортингу


- Також на його сторінці у ВК була розміщена фотографія з підписом: «Кременчугские спортсмены хочешь в пыль сотрут. Вы сомневаетесь? Тогда они идут к Вам», - поділився активіст.


Він додав, що готовий понести відповідальність за нанесення моральної шкоди Максиму Зіборову.


Київський журналіст вибачився перед Кременчуцьким військовим ліцеєм та тренером з хортингу

На фото по порядку: керівник військового ліцею Валерій Марченко, тренер з хортингу Максим Зіборов, активіст та журналіст газети «Народний трибунал» Ігор Громов та голова вільної профспілки підприємців Валентина Коробка

Конфлікт виник між представниками ринку та товариством, яке орендує землю. Орендар найняв людей та привіз будівельну техніку для встановлення паркану. Натомість підприємці почали зводити барикади. У результаті виник конфлікт, почалася штовханина, у хід пішла цегла та вогнегасники.



Валентина Коробко, голова Вільної профспілки підприємців України, та активіст Ігор Громов на прес-конференції розповіли кременчуцьким журналістам обставини сутички на ринку в столиці.


- Територію будівельного ринку (розміром близько 2 га) орендує товариство «Козак», яке здає територію малим підприємствам. Але у жовтні змінилося керівництво товариства, на нашу думку, воно представляє інтереси забудовника «Ніка ЛТД» та «Perfect Group». Вони підняли плату за орендне місце до 2 тисяч грн на добу, - зазначив Ігор Громов.

- Департамент благоустрою на запит надав відповідь, що ця земельна ділянка надана під забудову адміністративного громадсько-житлового комплексу. А «Київміськбуд» повідомляє, що за рішенням міської ради земельна ділянка у комунальній власності, – стверджує Валентина Коробко.


Саме 23 грудня розпочався демонтаж МАФів (малих архітектурних форм) у конфлікт вступили «двірники» ТОВ «Козак» та «загони самооборони» сформовані підприємцями.


- Ми вважаємо, що «тітушки» та правоохоронці діяли скоординовано. На думку підприємців єдина змога зупинити безлад – перекрити проспект Бажана. Лише після цього керівник поліції Дарницького району приймає рішення вивести «тітушок» з території ринку. Підприємці ввечері приймають рішення діяти на випередження та прийняти силовий варіант затримання «тітушок», - додав активіст.


За його словами, так сталося, що саме в епіцентр подій та на відео потрапили саме спортсмени з Кременчука.


- За цими подіями стоїть народний депутат Кононенко та Микитась, екс-президент Української Державної будівельної корпорації «Укрбуд», - заявили Громов та Коробка.

 

Цього ж дня відбувся брифінг Генерального прокурора Юрія Луценка та мера Києва Віталія Кличка. Генпрокурор доручив прокуратурі Києва дати правову оцінку діям силовиків та комунальників під час демонтажу МАФів.


За даними Генеральної прокуратури, у Києві два з половиною десятки осіб збирають необліковану данину з МАФів.


- Події біля Політехнічного показали недоліки у цій роботі. Вони були пов'язані з тим, що всі державні структури не співпрацювали в ході абсолютно законної вимоги міського голови щодо усунення незареєстрованих, фактично незаконних, тимчасових споруд. В першу чергу у мене зауваження до київської поліції, яка не забезпечила спокійну роботу комунальників по демонтажу. Друге моє зауваження до комунальників, які замість демонтажу пошкодили торгові точки, навіть незаконні пошкоджувати не можна, - підкреслив Луценко.

 

Київський журналіст вибачився перед Кременчуцьким військовим ліцеєм та тренером з хортингу

Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх