У Кременчуці відкрилась виставка американської карикатури (ФОТО)

28.02.2013, 17:08 Переглядів: 4 551

Подивитися, як американці сміються над собою можна безкоштовно, виставка працює у бібліотеці Кременчуцького національного університету ім. Остроградського (КрНУ)

27 лютого в КрНУ відкрилась виставка автентичної американської карикатури. Сталося це завдяки допомозі посольства США в Україні. Карикатури прибули з країни-виборника – США. З нагоди відкриття виставки в університеті виступив доктор історичних наук Девід Фішер (університет Техасу, Браунсвіл, США). Він прочитав студентам та іншим допитливим громадянам лекцію на актуальну тему – «Серйозний гумор в американських політичних карикатурах». «Телеграфу» тема видається актуальною, бо серйозний гумор, наприклад, в українських політичних карикатурах, на нашу думку, зник, або пішов у підпілля. По-чесному, з підписами, він ще живе хіба що у «Корресподенті». Тож «Телеграфу» цікаво було подивитися і порівняти, що дозволяли собі американські карикатуристи стосовно перших осіб держави. Адже у Штатах теж існували у певні часи певні обмеження.

Ми подивилися. Карикатури за участю «особи, схожої на президента Барака Обаму» не такі екстремальні, як ті, що свого часу друкувало кременчуцьке опозиці1не видання «Інформаційний бюлетень» на колишнього українського президента пана Кучму. А от Дядечку Сему від американських карикатуристів дісталося серйозно. Можете самі переконатися.

 

У Кременчуці відкрилась виставка американської карикатури

Художник Метт  Веркер  зображує  конкурентів  на  президентську  посаду від Демократичної  партії  в  2008  році,  у тому числі Гілларі Клінтон і Барака Обаму,  які чубляться за  голоси виборців Айови. (Метт Веркер / Politico)/

 

У Кременчуці відкрилась виставка американської карикатури

Карикатура присвячена пам'яті покійного Стіва Джобса. Власне, навряд чи можна вважати це зображення карикатурою, скоріше це свідчення поваги американців до продукції фірми "Apple" та досягнень Джобса (Гаррінча / El Nuevo Herald)

 

У Кременчуці відкрилась виставка американської карикатури

"Дядечко  Сем" – худа зловісна постать у циліндрі  вперше з'явився як символ Сполучених  Штатів  під  час  війни  1812  року.  Він  і досі є героєм карикатур. (Дерил Кегл/MSNBC.com)

Теги: выставка
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх