Суд зобов'язав МОЗ розробити норми харчування у садочках для дітей з лактазною недостатністю

14.02.2020, 10:01 Переглядів: 2 014

 

Таке рішення було ухвалене після того, як мама 4-річної дитини звернулася з відповідним позовом до Окружного адміністративного суду Києва у травні 2019 року

Окружний адміністративний суд Києва зобов'язав Міністерство охорони здоров'я розробити норми харчування у дитячих садочках для дітей з лактазною недостатністю*. Як повідомила пресслужба суду, таке рішення було ухвалене після того, як мама 4-річної дитини звернулася з відповідним позовом до Кабінету Міністрів України та МОЗ України у травні 2019 року.


Дослідивши всі обставини справи, суд визнав протиправною бездіяльність Міністерства охорони здоров’я щодо невжиття заходів для розроблення норм харчування та норм заміни продуктів за енергоцінністю у садочках для дітей з лактазною недостатністю. У своєму рішенні суд зобов’язав МОЗ розробити вищевказані норми для дошкільнят.


*Лактазна недостатність – це непереносимість лактози, основного вуглеводу молочних продуктів. Лактаза – фермент, який виробляється на ворсинках тонкого кишківника. При порушенні утворення цього фермента або пошкодженні ворсинок, тобто при недостатності лактази, починається процес бродіння, що проявляється здуттям живота та проносом в найкоротший термін після вживання молочних продуктів.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: tvoymalysh.com.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх