Кір не відступає: МОЗ закликає кременчужан вакцинуватися

28.08.2019, 10:36 Переглядів: 2 574 Коментарів: 3

 

Особливо це стосується дітей перед навчальним роком

Міністерство охорони здоров'я закликає кременчужан вакцинуватися проти кору, особливо це стосується дітей перед початком навчального року. 


За статистикою Центру громадського здоров'я МОЗ України, протягом 34-го тижня 2019 року на кір захворіли 190 людей — 141 дорослий і 49 дітей. А з початку цього року (з 28 грудня 2018 до 23 серпня 2019) в Україні заразилися 57 482 людини — 27 176 дорослих і 30 306 дітей, від ускладнень кору померли 18 людей. Загалом впродовж спалаху цієї хвороби з літа 2017 року на кір захворіли більше 115 000 людей, 39 з яких померли.


За даними МОЗ, влітку відбувається тимчасове зменшення захворюваності на кір. Це пов'язано з коротшим перебуванням людей у великих колективах. Але з початком навчального року захворюваність знову зростає, особливо серед дітей, тому важливо зробити щеплення дитині до початку навчання. Крім того, МОЗ та МОН України попереджають, що невакциновані діти не зможуть відвідувати дитячі садки та школи з іншими учнями.


Для надійного захисту від хвороби усі діти мають вчасно отримати як першу, так і другу дозу вакцини проти кору. Міністерство охорони здоров’я нагадує, що важливо дотримуватися календаря щеплень і якомога швидше надолужити, якщо пропустили планову вакцинацію.


Міністерство охорони здоров'я надає можливість безоплатно вакцинуватися і дітям, і дорослим: вікові обмеження на безоплатну вакцинацію від кору скасовані. Також можна вакцинувати немовлят віком від 6 місяців, для яких кір особливо небезпечний. Крім того, щеплення мають отримати діти, чиї батьки брали фальшиву довідку про вакцинацію.


Усі регіони забезпечені вакцинами КПК (проти кору, паротиту і краснухи) виробництва Бельгії та США. Перевірити кількість вакцин у Полтавській області можна у таблиці. Якщо у кабінеті щеплень кажуть, що вакцини немає, зверніться до головного лікаря медзакладу для з’ясування причини.


Якщо головний лікар не може надати необхідну інформацію, зателефонуйте у департамент охорони здоров'я Полтавської обласної державної адміністрації за номером (0532) 60-77-09.

Автор: Катерина Турубара Джерело фото: bzv.org.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 3

1 031
28 серпня 2019 10:54

Знаю что в детстве 2 раза вакцинировали.... В возрасте - не помню. Как узнать ?. "Взрослая" мед.карточка затерялась в одной из 4-х поликлиник ,так как около 20 лет не обращался к докторам и только при смене жилья регистрировался в поликлиниках ( и каждый раз карту теряли). И еще : в рядах армии , в 19 лет все равно переболел корью , есть ли теперь иммунитет ? 


1 0
1 088
28 серпня 2019 21:35

есть ли теперь иммунитет ?

Для этого нужно, сдать анализ крови в частной мед. лаборатории.

Название Анализа - "Вирус Кори антитела IgG".

Если негативный будет - значит прививка Очень показана,

если покажет - Позитивный, тогда не нужно!

Всё.


1 0
1 031
29 серпня 2019 09:47

Цитата: Angel737

есть ли теперь иммунитет ?

Для этого нужно, сдать анализ крови в частной мед. лаборатории.

Название Анализа - "Вирус Кори антитела IgG".

Если негативный будет - значит прививка Очень показана,

если покажет - Позитивный, тогда не нужно!

Всё.

Спасибо. Ясно. Пошел запишусь.


0 0

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
Читайте також:
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх