Багатостраждальний гуртожиток сліпих у Кременчуці може перейти у комунальну власність

28.08.2019, 10:01 Переглядів: 2 681 Коментарів: 1

 

У цьому випадку виділення квартир для чотирьох сімей, які чекають роками, залежатиме від міської ради

Гуртожиток сліпих у Кременчуці, довкола якого тривали запеклі баталії на минулій сесії Кременчуцької міськради, УТОС може передати у комунальну власність. Про це заявив на засіданні депутатської комісії з питань екології та земельних відносин депутат Олександр Роженко.


Нагадаємо, Українське товариство сліпих (УТОС), якому належить гуртожиток (вул. Майора Борищака, 25), клопоче про зміну цільового призначення земельної ділянки під будинком, щоб продати майно інвестору. І на місці гуртожитку побудувати багатоквартирний будинок з об'єктами торговельного та розважального призначення. Головне питання в тому, чи забезпечить майбутній інвестор квартирами чотири родини, які на даний момент мешкають у гуртожитку. Крім того, на ласий шматок землі у центрі міста вже знайшлися претенденти, у тому числі серед депутатів міськради.


На минулій сесії міськради депутати не змінили цільове призначення землі під гуртожитком. Натомість вирішили відрядити до столичного офісу УТОС депутатів Дениса Терещенка та Олександра Роженка для того, щоб вони розглянули з його керівництвом варіанти вирішення питання з гарантіями для людей з гуртожитку.


Наразі ж питання про зміну цільового призначення ділянки під гуртожитком повторно включене до порядку денного сесії. Але депутат Роженко каже, що, ймовірно, його доведеться зняти з розгляду. Він поінформував, що мав розмову з керівництвом столичного офісу УТОС, і там хочуть відкликати свої звернення щодо зміни цільового призначення ділянки. За словами депутата, УТОС розглядає варіант передачі гуртожитку до комунальної власності міста.


У цьому випадку питання виділення квартир для чотирьох сімей теж залежатиме від міської ради, як і розпорядження майном (гуртожитком і землею). Нагадаємо, раніше Олександр Роженко обстоював точку зору, що землю під забудову слід продати з аукціону.




Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Коментарі: 1

1 658
28 серпня 2019 10:52

Адрес хоть сообщите господа автора.


2 2

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх