Учителям знову «зажали» відпускні

10.06.2007, 18:06 Переглядів: 1 927
Міське управління освіти не обіцяє всім освітянам відпускні одразу за два місяці законних відпусток. Проте в тих, хто йде відпочивати з червня, таки є шанс отримати всю суму повністю..

«Кто разберется, почему отпускные учителям опять грозятся выплачивать частями? В других городах таких нарушений нет. А ведь Кременчуг – город-донор!», – обурюються читачі «Телеграфу». Гроші планувалося видавати помісячно, як і в попередні роки, підтвердив «Телеграфу» в.о. начальника міського управління освіти Геннадій Москалик. Наприклад, якщо вчитель іде у відпустку в липні, то він отримає  в червні гроші за перший місяць законного відпочинку, а також оклад на оздоровлення. Решту коштів (за серпень) учитель змушений отримувати в липні. Це, звичайно ж, створює незручності під час відпочинку.
Геннадій Москалик пояснює, що бюджетне фінансування надходить рівними частинами (помісячно). І тому немає можливості збільшити витрати у червні-липні, коли освітяни масово йдуть у відпустки. «Але якщо у людини якась особлива ситуація, ми будемо вишукувати можливість виплатити їй відпускні повністю. Учителю слід звернутися до директора школи або бухгалтера. Ніяких заяв не потрібно», - обіцяє керівник міськуправління освіти.

Гроші «зависли»
Проте у міському фінансовому управлінні вважають, що ресурсів вистачить, аби виплатити повністю відпускні більшості освітян, у яких відпустки починаються з червня.  Як повідомила керівник бюджетного відділу міськфінуправління Тетяна Тетьоркіна, міський відділ освіти не використав у травні один мільйон 200 тисяч гривень – зекономив фонд заробітної плати. І ці гроші «зависли» на рахунку.
Чому ж учителі скаржаться, а міськво не дає їм гроші, які є в наявності? «Ми обов’язково використаємо ці кошти. Думаю, приблизно 80 відсотків освітян, які йдуть у відпустки в червні, отримають відпускні повністю за два місяці.  Більш точних розрахунків ми ще не робили», – відповів Геннадій Москалик.
Стаття 116 Кодексу Законів України «Про працю» передбачає, що відпускні мають бути виплачені повністю за три дні до початку відпустки. «По кожному випадку треба розбиратися конкретно. Якщо кошти є на рахунку, а відпускні не виплачені, тоді можна говорити про вину керівника підприємства чи установи», – коментує ситуацію Григорій Гриценко, начальник відділу територіальної Держінспекції праці у Полтавській області. За його словами,  учителі не зверталися до інспекції зі скаргами на неповну виплату відпускних.



 
Теги:
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст та натисніть Ctrl+Enter, щоб повідомити про це редакцію.

Інформація

Користувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до даної публікації.
Будь-ласка, ЗАРЕЄСТРУЙТЕСЬ.
Ознайомтесь із правилами коментування.
  • Kiaparts
  • НОВИНИ ПАРТНЕРІВ:


Свіжий випуск (№ 11 від 14 березня 2024)

Для дому і сім'ї

Читати номер

Для дому і сім'ї - програма телепередач

Читати номер

Приватна газета

Читати номер
Попередні випуски
Вверх